Ливърпул се доближава до бленуваната титла след 4 гола и триумф над Рафа Бенитес


Ливърпул се доближава до бленуваната титла след 4 гола и триумф над Рафа Бенитес
Снимка: Getty Images/Guliver

1693 0

Отборът на Ливърпул победи Нюкасъл с резултат 4:0 в мач от 19-я кръг на Висшата лига. Двубоят бе изигран на "Анфийлд", а с днешната победа мърсисайдци успях да преполовят сезона в първенството без поражение, като имат само три равенства след 19 мача.

"Червените" откриха резултата още в 11' след изпълнение на ъглов удар, при което гостите от Нюкасъл допуснаха грешка. Централният бранител на мърсисайдци Деян Ловрен се възползва, изпращайки мощен удар в горния ъгъл на вратата, пазена от Мартин Дубравка.

Второто полувреме започна по начина, по който започна и първото - с гол за домакините. В 48' Мохамед Салах удвои резултата, след като "червените" получиха правото да изпълнят дузпа. Половин час по-късно Джердан Шакири направи резултата класически, разписвайки се за 3:0, а в 85' влезлият като резерва Фабиньо вкара с глава четвъртото попадение за домакините.

С тази победа мърсисайдци затвърдиха първата си позиция в шампионата, като вече разполагат с 51 точки. "Червените" се възползваха и от новата грешка на основния им преследвач Манчестър Сити, който загуби от Лестър. Така разликата между двата отбора вече е седем точки, като дори Тотнъм задмина "гражданите" с една точка след убедителна победа над Борнемут.

От друга страна "свраките" остават в близост до опасната зона. Тимът на Рафа Бенитес заема 15-ото място в първенството и има 17 точки в своя актив - с пет точки повече от тима на Бърнли, които са 18-и.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички