Ливърпул - Саутхямптън по ТВ: Къде да гледаме битката от 5-ия кръг на ФА Къп?


Ливърпул - Саутхямптън по ТВ: Къде да гледаме битката от 5-ия кръг на ФА Къп?
Снимка: Getty Images

2376 0

Ливърпул продължава да се бори на 3 фронта, след като триумфира с Карабао Къп. Само преди дни мърсисайдци надвиха Челси във финала, а сега им предстои още едно никак леко предизвикателство. Саутхямптън застава на пътя на отбора в мач от петия кръг на ФА Къп.

Формата на двете страни

На "Анфийлд" определено са в добро настроение след големия успех в неделя. Възпитаниците на Юрген Клоп обаче трябва да бъдат здраво стъпили на земята, за да направят последния му сезон в клуба запомнящ се. До момента в надпреварата те отстраниха Арсенал с 0:2 и Норич с 5:2. Очаква се наставникът да подходи с много експериментален състав, оставяйки по-голямата част от звездите си на скамейката.

Още: Ливърпул вече има с един повече трофей от Манчестър Юнайтед

Това от своя страна дава шанс на Саутхямптън да помечтае. Тимът от Чемпиъншип изостава от върха в класирането и ФА Къп може да се яви "спасителен пояс" за сезона му. "Светците" се разправиха с Уолсол (4:0) и Уотфорд (1:1 и 4:0), за да стигнат до двубоя с мърсисайдци. В първенството пък те са 4-и с 67 точки на сметката си - на 5 зад втория Лийдс и на 11 зад лидера Лестър.

Поглед в миналото

В исторически план тези два съперника са се срещали цели 118 пъти във всички турнири. В тях "червените" имат положителен баланс - 61 на 31 победи и 26 равенства. Последният двубой помежду им се състоя 28-и май миналата година, завършвайки с драматичното 4:4.

Още: Юрген Клоп със страхотен жест към всеки един в Ливърпул след трофея за Купата на Лигата

Къде да гледаме?

Мачът между мърсисайдци и "светците" ще бъде предаван ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 2". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите срещата Ливърпул - Саутхямптън НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Съжалява ли Коутиньо, че не послуша Юрген Клоп и смени Ливърпул с Барселона през 2018-а година?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички