Кейн и Сон повалиха Арсенал и изстреляха Тотнъм на върха във Висшата лига


Кейн и Сон повалиха Арсенал и изстреляха Тотнъм на върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3449 0

Тотнъм успя да победи Арсенал с 2:0 като домакин в голямото лондонско дерби от 11-ия кръг на Висшата лига. Хюн Мин Сон и Хари Кейн изковаха победата на "шпорите" през първата част, разменяйки си по един гол и една асистенция, докато Арсенал се задоволи с висок процент притежание на топката и почти никакви ситуации за гол. Победата прати Тотнъм на върха във Висшата лига, а Арсенал - на 15-о място.

Още в 13-ата минута домакините откриха резултата с първия си точен удар в мача. Арсенал загуби топката пред противниковата врата и позволи но "шпорите" да контраатакуват. Хюн Мин Сон получи топката на левия фланг и заходи навътре към наказателното поле. Последва прекрасен удар от дистанция към далечния ъгъл, който не позволи на Лено да се намеси - 1:0!

Арсенал постепенно се мобилизира, докато Тотнъм се прибра в очакване на грешки на съперника. "Топчиите" имаха почти пълен контрол над топката, но това не им помогна да създадат достатъчно опасни положения за гол пред вратата на Лорис. Вместо това в самия край на първата част "шпорите" нанесоха втори удар. След мълниеносна контраатака Сон подаде към Хари Кейн, а таранът едва не счупи гредата за 2:0!

През втората част опитите на Арсенал бяха тотално неутрализирани от отбраната на Тотнъм. "Артилеристите" не създадоха почти нищо интересно пред вратата на Юго Лорис, на когото му се наложи да спасява отбора си едва в 68-ата минута, за да парира удар на Александър Лаказет.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Намиращият се в страхотна форма във Висшата лига през този сезон Тотнъм излиза за пореден труден мач - второ поредно лондонско дерби (след Челси), като съперник е добре познатият Арсенал, който обаче разочарова до момента през кампанията.

"Шпорите" донякъде изненадващо се откроиха като най-добре представящият се отбор в елита на Англия и днес играят, за да си върнат първото място, на което поне временно се е качил Челси. Играчите на Жозе Моуриньо не са спечелили само 1 от последните си 5 мача във Висшата лига и той е именно срещу "сините" от Лондон в миналия кръг - равенство 0:0.

Арсенал е на другия полюс и има само 1 успех в последните 5 срещи, като той дойде срещу Манчестър Юнайтед. Цели 3 загуби и 1 равенство допълват статистиката. Футболистите на Микел Артета ще трябва значително да вдигнат нивото и да печелят повече точки, ако не искат рано-рано да загубят шансове за топ 4, откъдето вече изостават с 6 точки.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервейрелд, Дайър, Регилон, Хьойберг, Сисоко, Ло Селсо, Бергвайн, Сон, Кейн

Арсенал: Лено, Белерин, Холдинг, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Сака, Вилиан, Лаказет, Обамеянг

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички