Ливърпул профука два гола аванс на "Анфийлд" и загуби ценни точки


Ливърпул профука два гола аванс на "Анфийлд" и загуби ценни точки
Снимка: Getty Images

5522 0

Английският гранд Ливърпул профука два гола аванс и не успя да победи Брайтън след равенство 2:2 на "Анфийлд" в мач от десетия кръг на Висшата лига. Джордан Хендерсън и Садио Мане дадоха преднина на мърсисайдци през първата част, но Брайтън успя да изравни и да вземе точка от срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута пас за Соломон Марч разсече отбраната на Ливърпул, а футболистът на Брайтън излезе сам срещу вратаря Алисон. Последва удар в далечния ъгъл, който бе спасен от бразилеца. Малко след това обаче Ливърпул наказа съперника си. Мохамед Салах проби по десния фланг и видя непокрития Джордан Хендерсън на границата на пеналтерията, който с хубав удар реализира - 1:0!

В 15-ата минута Ив Бисума напредна с топка в крака към наказателното поле на Ливърпул и опита удар по посока на вратата. Алисон Бекер успя да докосне топката, за да я отклони в гредата. Две минути по-късно Ливърпул с лекота проби през отбраната на Брайтън, а Роберто Фирмино бе изведен на чиста позиция за стрелба в наказателното поле. Ударът му обаче бе твърде лош.

В 19' Наби Кейта бе принудително заменен от Алекс Окслейд-Чембърлейн. Пет минути по-късно появилият се като резерва халф на Ливърпул даде брилянтна асистенция за Садио Мане, който само трябваше да засече топката с глава, за да я прати за втори път в мрежата на Брайтън - 2:0!

В 34-ата минута Брайтън направи грешката да разиграва топката в наказателното си поле и бе наказан. Садио Мане пресира вратаря на гостите и успя да го блокира, за да вкара топката в мрежата на Брайтън. След намесата на ВАР обаче попадението бе отменено, тъй като кълбото се е докоснало в ръката на Мане, макар и след рикошет в крака на сенегалеца.

В края на първата част Брайтън върна едно попадение. След постепенна атака Енок Мвепу получи подаване на границата на наказателното поле и веднага опита удар към вратата. Изстрелът бе повече от добър, като се насочи точно под гредата на вратата на Ливърпул. Алисон бе застанал малко по-напред, а донякъде бе заслепен и от слънцето, което не му позволи да се намеси - 2:1! (ВИДЕО)

В следващите минути Ливърпул се хвърли в атака, но без особен резултат. Брайтън пък изчакваше своите шансове на контраатака, за да удари съперника си, който изглеждаше уморен. В 76-ата минута Брайтън стигна до гол. Леандро Тросард бе изведен в наказателното поле, като с първото си докосване елиминира Алисон, а с второто вкара в опразнената мрежа. Попадението обаче бе отменено заради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Две минути след подновяването на играта Ливърпул стигна до нов гол, но той отново бе отменен. Садио Мане напредна с топка в крака към наказателното поле на Брайтън, а Салах веднага потърси празно пространство зад отбраната на "чайките". Сенегалецът пусна извеждащ пас към Салах, който елиминира вратаря и вкара топката в мрежата, но бе в положение на засада.

В следващите минути Ливърпул атакуваше, но по никакъв начин не застрашаваше сериозно вратата на Братън. "Чайките" пък изчакаха своя момент и стигнаха до изравнително попадение. В 65-ата минута бившият футболист на Ливърпул Адам Лалана пусна чудесен извеждащ пас за Леанрдо Тросард, който елиминира съпротивата на противниковата отбрана, за да отбележи във вратата на Алисон - 2:2!

В следващите минути Брайтън дори бе по-активният отбор на терена, като атакуваше повече и търсеше повече победата. Едва в заключителните минути на двубоя Ливърпул се активизира, но силите им изглеждаха изчерпани и не създадоха нищо достатъчно опасно, което да се превърне в гол.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул се намира във фантастична форма, след като през миналия уикенд разгроми Манчестър Юнайтед с 0:5 на "Олд Трафорд", а по-рано през седмицата се класира за 1/4-финалите в Карабао Къп, отстранявайки Престън.

Мърсисайдци са позиционирани на второто място в Премиър лийг с актив от 21 точки - с една по-малко от лидера Челси. Следващото препятствие за "червените" е тимът на Брайтън, който се представя отлично от началото на кампанията. "Чайките" понастоящем заемат петото място във Висшата лига с 15 пункта и имат само две загуби.

Харви Елиът и Джеймс Милнър не са налични за днешния двубой, докато Фабиньо, който пропусна дербито с Юнайтед, е под въпрос. Алсате, Бърн и Уелбек не са на разположение за отбора на Брайтън днес, а Ричардс е под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Хендерсън, Кейта, Джоунс, Мане, Салах, Фирмино

Брайтън: Санчес, Кукурея, Дънк, Дъфи, Фелтман, Лалана, Модер, Марч, Бисума, Мвепу, Тросард

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички