Ливърпул прибра смайващо ниска сума от наградния фонд за Купата на Лигата


Ливърпул прибра смайващо ниска сума от наградния фонд за Купата на Лигата
Снимка: Getty Images

9122 0

Феновете ще останат изненадани от наградния фонд, който Ливърпул си осигури със спечелването на Купата на лигата след победата над Челси с 1:0 на "Уембли". Върджил ван Дайк отбеляза единствения гол в мача в 118-ата минута, за да спечели купата за своя отбор. Това е и първият голям трофей за сезон 2023/24, като Ливърпул даде тласък на последните месеци начело на Юрген Клоп по възможно най-добрия начин.

Въпреки че феновете на Ливърпул ще се гордеят с младия си отбор, който спечели купата, със сигурност ще са разочаровани, ако остане единственият трофей за сезона.  Купата на лигата често се гледа с пренебрежение от мениджърите на топ 6 от клубовете, като много - включително Клоп - ротираха своите състави.

Изключителна скромен награден фонд за трофея

Още: Юрген Клоп предупреди след трофея: Ще видим каква цена ще платим

Една от причините за това се дължи и на паричната награда, която се предлага. Като победител в надпреварата - Ливърпул ще си осигури само 100 000 паунда от наградния фонд, докато подгласникът Челси ще си осигури 50 000 паунда. За сравнение, победителят във ФА Къп получава 2 милиона паунда от наградния фонд.

За Ван Дайк това бе първи трофей като капитан

Не е изненадващо, че ранните кръгове не са особено привлекателни за топ отборите, тъй като за преминаване през първия кръг на състезанието клубовете печелят само 5,000 паунда. Вторият кръг също не е особено плодотворен, тъй като клубовете печелят 7,000 паунда за победа, като наградите не се увеличават много повече до четвъртфиналите и полуфиналите, където клубовете печелят 25,000 паунда за продължаване.

Триумфът на Ливърпул на "Уембли" също даде предимство на клуба пред големия съперник Манчестър Юнайтед по отношение на спечелените трофеи. Клубът от "Анфийлд" вече е спечелил 68 трофея в историята си в сравнение с 67 на Юнайтед, което ги прави най-успешният английски клуб за всички времена. А Ливърпул има две опции, ако се провали с Шаби Алонсо, който може да чака Реал Мадрид.

Още: Ван Дайк спечели Купата на лигата за Ливърпул, мърсисайдци спазиха традиция с Челси на финалите (ВИДЕО)

 

Финалът Челси - Ливърпул: Битката между Стърлинг и Диас може да реши двубоя

Меси и Роналдо имаха 0 "Златни топки": Какъв бе светът, когато, с помощ от Бербатов, Тотнъм за последно спечели трофей?

Казус: Ще получи ли Кристиано Роналдо медал от триумфа на Манчестър Юнайтед за Карабао Къп?

ВИДЕО: Зрелищният танц, с който Тен Хаг и дуо играчи отпразнуваха Карабао Къп

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички