Ливърпул подсили официално халфовата си линия с Доминик Собослай


Ливърпул подсили официално халфовата си линия с Доминик Собослай
Снимка: Getty Images

1354 0

Ливърпул представи официално Доминик Собослай от отбора на РБ Лайпциг. Унгарецът се превръща във второто ново попълнение на мърсисайдци, след като те привлякоха Алексис Мак Алистър.

Унгарецът акостира на "Анфийлд", след като Ливърпул плати освобождаващата му клауза от 70 милиона евро. От клуба обявиха, че той подписва за следващите 5 години и ще получи легендарния номер 8, а заедно с Мак Алистър ще опита да възроди халфовата линия на тима.

Собослай си тръгва от РБ Лайпциг, след като акостира там през сезон 2021/22 от РБ Залцбург, на чиято академия е и продукт. Футболистът може да се похвали с 91 мача за клуба, в които е регистрирал 21 гола и 20 асистенции.

Собослай помогна изключително много на "биковете" да постигнат два поредни успеха в Купата на Германия - през изминалия сезон, както и през 2021/22.

"Насладих се на последните няколко дена и очаквам с нетърпение да се запозная с всички. Последните 3-4 дни бяха много дълги. Не беше лесно, но в крайна сметка съм тук. Ливърпул е исторически клуб, с много добри играчи, добър треньор, всичко е добро. За мен е страхотно да направя следващата стъпка в такъв отбор", заяви Собослай пред клубния уебсайт на Ливърпул.

Доминик Собослай и Алексис Макалистър решават най-големия проблем на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички