Дуото Алексис Мак Алистър - Доминик Собослай е решението на големия проблем в Ливърпул


Дуото Алексис Мак Алистър - Доминик Собослай е решението на големия проблем в Ливърпул
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

10272 0

Със сигурност феновете на Ливърпул биха искали да забравят изминалата кошмарна за техния любим тим кампания. Мърсисайдци завършиха извън топ 4 във Висшата лига за пръв път от сезон 2017/18 насам, а до голяма степен това се дължеше на проблемите в полузащитата на английския гранд. Юрген Клоп осъзна това и поправи този пропуск светкавично.

Големият проблем

Ливърпул изпитваше сериозни проблеми в халфовата линия, които се дължаха най-вече на контузените в тима. Джеймс Милнър, Тиаго Алкантара, Джордан Хендерсън, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Наби Кейта, Артур Мело прекараха много време извън терена, а самият Юрген Клоп нямаше как да се справи с "празнотата" в своята полузащита, което доведе до грандиозни проблеми там.

Решението - привличането на Мак Алистър и Собослай

Аржентинската звезда на Брайтън - Алексис Мак Алистър, бе представен като първото ново попълнение на мърсисайдци това лято. Биткаджията си спечели слава, като стана световен шампион с "гаучосите" в Катар на Мондиал 2022. 24-годишният футболист се отличава със своята агресия и неизчерпаема енергия. Той се отчете с 10 попадения в 35 мача за Брайтън през изминалата кампания във Висшата лига. За мнозина той ще пасне идеално в схемата на Клоп, която се "крепи" на непрестанната преса срещу противника на терена.

Съвсем скоро стана ясно, че на "Анфийлд" ще се присъедини и унгарското бижу Доминик Собослай от РБ Лайпциг. 22-годишният младок направи сензационна кампания за "биковете", като помогна на тима да се добере до втори пореден успех за Купата на Германия. Той се превръща в поредния агресивен халф, който ще подсили състава на Клоп. Младият талант се отличава с плеймейкърските си способности и страхотният поглед над играта. Експерти вярват, че точно той може да поведе мърсисайдци към нови големи подвизи както на Острова, така и в Европа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо всички грандове от Висшата лига искат да подпишат с Мойсес Кайседо?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички