Ливърпул не пощади Шефилд и вече година няма кой да победи "червените"


Ливърпул не пощади Шефилд и вече година няма кой да победи "червените"
Снимка: Getty Images/Guliver

10448 0

Отборът на Ливърпул постигна 11-та поредна победа в първенството и продължава да крачи уверено към 19-тата титла на Англия. Мърсисайдци надиграха Шефилд Юнайтед с 2:0 на "Анфийлд" в последен мач от 21-вия кръг на Висшата лига.

Ливърпул изцяло контролираше срещата, като рядко оставяше шансове на своя съперник. Победата за "червените" бе осигурена след голове на Мохамед Салах и Садио Мане. Египтянинът се разписа през първата част след асистенция на Робъртсън, докато сенегалецът вкара през второто полувреме след подаване на Салах.

Така Ливърпул регистрира 37-ми мач без поражение в Премиър лийг, като измина цяла календарна година от последната загуба на отбора (срещу Манчестър Сити). "Червените" записаха и пети мач без допуснат гол - нещо, което за последно бяха постигали през 2007 година. Мърсисайдци разполагат с 58 точки - с 15 повече от втория Лестър, като са с мач по-малко от "лисиците".

Що се отнася до Шефилд, тимът записа втора поредна загуба и трети мач без победа, но продължава да се задържа в непосредствена близост до евротурнирите. Новакът във Висшата лига заема осмо място с 29 точки - на две от петия Манчестър Юнайтед.

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Кейта, Мане, Салах, Фирмино
Шефилд Юнайтед: Хендерсън, Башам, Игън, О'Конъл, Стивънс, Флек, Норууд, Лундстрам, Балдок, Мусе, Макголдрик

Първо полувреме

Още в първите минути на двубоя Ливърпул успя да излезе напред в резултата. Анди Робъртсън бе изведен с дълго подаване по левия фланг, а прекият му съперник се подхлъзна. Крайният бранител на "червените" необезпокоявано центрира в наказателното поле, а Мохамед Салах успя да прати топката в мрежата - 1:0.

В следващите минути Шефилд опита да отвърне на удара, показвайки, че голът не ги е демотивирал. В седмата минута Макголдрик опита удар извън наказателното поле, който полетя опасно към вратата на домакините, но Алисон успя да избие в корнер. В 11' Мохамед Салах отново се оказа много близо до гол, но ударът му бе отлично отразен от стража Хендерсън.

До края на полувремето Ливърпул установи пълен контрол над срещата, а Шефилд не успя да се добере до втори удар към вратата на Алисон. "Червените" пропуснаха няколко отлични положения пред вратата на Хендерсън, който също допринесе с изявите си за запазването на минималната разлика на почивката.

Второ полувреме

В началото на втората част, подобно на първото полувреме, Ливърпул отново можеше да отбележи гол. Анди Робъртсън центрира от пряк свободен удар, а Върджил ван Дайк за малко да се разпише, но се размина с топката. В 57-ата минута Роберто Фирмино отправи опасен удар от дистанция, а кълбото премина малко встрани от целта.

След час игра Ливърпул се добра до най-опасното си положение за втори гол в мача. Мохамед Салах овладя на границата на наказателното поле и опита меко центриране. Подаването не намери футболист на мърсисайдци, но с бавен полет се насочи към вратата, за да се отбие в напречния стълб. Кълбото се поразходи по голлинията, преди вратарят на Шефилд да го улови.

Малко по-късно мърсисайдци най-после успяха да вкарат втори гол. Садио Мане подхвана бърза контраатака, комбинира със Салах и стреля. Първоначално Хендерсън спаси удара на сенегалеца, но при добавката Мане не сбърка и удвои преднината на Ливърпул - 2:0.

В 69-ата минута Александър-Арнолд центрира остро, а Фирмино засече подаването, но ударът му се спря в тялото на противников футболист. Последва добавка на Салах извън наказателното поле, но ударът му бе спасен от Хендерсън.

В края на мача Шефилд можеше да се върне в срещата, но пропусна. Центриране в наказателното поле намери на далечната греда Оливър Макбърни. Футболистът на Шефилд обаче не успя да установи добър контакт с топката и ударът му бе уловен от Алисон.

Преди срещата:

Световният шампион Ливърпул продължава да е убедителен лидер в Англия след впечатляващия първи полусезон, в който регистрира едно-единствено равенство. "Червените" имат 55 точки - с 10 повече от втория Лестър, като е с два мача по-малко.

Що се отнася до Шефилд Юнайтед, тимът продължава да се намира в непосредствена близост до местата, даващи право на участие в евротурнирите. Новакът във Висшата лига допусна поражение от шампиона на Англия Манчестър Сити в последния кръг, а сега ще трябва да премери сили и с най-добрия отбор на Острова към този момент - Ливърпул.

В лазарета на Ливърпул остават редица имена. Окслейд-Чембърлейн, Клайн, Ловрен, Матип, Шакири и Фабиньо продължават да лекуват травми, докато младокът Райън Брюстър е под въпрос за срещата. Мур пък е единственият контузен за гостите.

СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Лалана, Мане, Салах, Фирмино

Шефилд Юнайтед: Хендерсън, Башам, Игън, О'Конъл, Стивънс, Флек, Норууд, Лундстрам, Балдок, Мусе, Макголдрик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички