Ливърпул направи услуга на Лестър и спъна Тотнъм (ВИДЕО)


Ливърпул направи услуга на Лестър и спъна Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

781 0

Претенциите на отбора на Тотнъм за титлата в Премиершип отслабнаха с една идея, след като "шпорите" не успяха да вземат пълен комплект точки при гостуването на "Анфийлд" на Ливърпул. Лондончани завършиха 1:1 и така дават шанс на водача Лестър да увеличи аванса си на върха на 7 точки, ако "лисиците" победят в утрешното си домакинство на Саутхямптън от 15:30 часа българско време.

Ливърпул беше по-активният отбор през първото полувреме, но първият истински шанс за гол се откри пред Тотнъм. Стрелцът на „шпорите” Хари Кейн обаче стреля в аут точно до лявата греда на Миньоле. Червените отвърнаха с две положения – първо Даниел Стъридж стреля от добра позиция в наказателното поле, но Уго Лорис спаси без проблем, а след това Адам Лалана тества френския вратар, който отново се прояви блестящо.

Второто полувреме почна отлично за Тотнъм, но Деле Али изпусна златен шанс след удар с глава, който отиде в аут, вместо във вратата на Миньоле. И когато не вкарваш, то ти вкарват. В 50-тата минута Ливърпул откри резултата, като попадението дойде на сметката на Фелипе Коутиньо. Голът падна след светкавична атака, при която бразилецът размени двойно подаване с Даниел Стъридж и с едно докосване от границата на голямото наказателно поле не остави никакъв шанс на Уго Лорис.

Тотнъм трябваше да отговори на всяка цена, ако искаше да покаже, че шампионските му амбиции не са без покритие. И кой, ако не Хари Кейн, беше човекът за лондончани. В 63-тата минута топстрелецът изравни резултата, след като Ериксен стигна топката на самата аутлиния, насочи я с едно докосване на Кейн, който се извъртя по чудесен начин и намери долния ляв ъгъл на Миньоле.

Изравнителният гол нагорещи страстите и Ериксен за малко да направи пълен обрат. Ливърпул отговори с нова отлична изява на Коутиньо, но този път ударът на бразилеца облиза дясната греда на Лорис. Коутиньо имаше и още един шанс пет минути преди края, но тогава ударът му въобще не се получи. Така в крайна сметка мачът завърши наравно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички