Челси размаза Вила, Пато се разписа за пръв път в Англия (ВИДЕО)


Челси размаза Вила, Пато се разписа за пръв път в Англия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

897 0

Все още действащият шампион на Англия Челси записа изразителна победа в гостуването си на вече изпадналия Астън Вила – 0:4. Така сините се изравниха с Ливърпул на деветото място в Премиершип, но са с мач повече. Въпреки това тимът на Гуус Хидинк запазва бледи надежди да не пропусне участие в европейските клубни турнири догодина, след като е на 6 точки от шестия във временното класиране Манчестър Юнайтед.

Лондончани откриха резултата в средата на първото полувреме, след като Лофтъс-Чийк засече центриране по земята на Сезар Аспиликуета и с малко късмет топката се отзова в долния ляв ъгъл на Брадли Гузан. В последната минута на полувремето Алешандре Пато вкара първия си гол за Челси – от дузпа, която сам си изработи. Бразилецът беше свален на тревата с прийом от борбата от Али Сисоко и с мощен удар в десния ъгъл преодоля Гузан, въпреки че американският вратар уцели ъгъла. Интригата беше убита окончателно още в първата минута на второто полувреме след чудесна триходова комбинация с едно докосване, която позволи на Педро да стреля от около десетина метра необезпокояван в долния ляв ъгъл на Гузан.

Голеадата обаче не спря дотук и Педро наниза нов гол след час игра. Той беше на точното място, за да направи добавка след спасен фалцов удар от дистанция на Пато.

Загубата е вече 22-ра за Вила от общо 32 мача в Премиершип тази година. Само като домакин емблематичният клуб отчете 10 загуба в 16 мача във Висшата лига в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички