Ливърпул притисна Манчестър Сити след 8-а поредна победа и гол №2000 във Висшата лига


Ливърпул притисна Манчестър Сити след 8-а поредна победа и гол №2000 във Висшата лига
Снимка: Getty Images

5882 0

Английският гранд Ливърпул победи Брайтън с 0:2 като гост в мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. Попадения на Луис Диас и Мохамед Салах от дузпа донесоха осма поредна победа на мърсисайдци във Висшата лига, която доближи тима на три точки от лидера Манчестър Сити. Попадението на Салах пък бе гол №2000 за Ливърпул във Висшата лига.

В петата минута централният нападател на Брайтън Нийл Мопе пое топката с гръб към вратата, обърна се и насочи мощен удар към долния десен ъгъл на вратата на Алисон, но топката премина на сантиметри от гредата.

След 20 минути игра Ливърпул откри резултата. Централният бранител Жоел Матип направи фантастичен извеждащ пас от собствената си половина за Луис Диас, който получи топката между защитната линия на Брайтън и вратаря.

Диас успя да изпревари стража Санчес и да вкара с глава, но вратарят на Брайтън го удари тежко с ръка. След няколко минути Диас все пак се изправи и продължи игра - 0:1! Как Диас вкара и пострада при гола и трябваше ли вратарят на Брайтън да бъде изгонен, преценете от това ВИДЕО!

На почивката мениджърът на Брайтън Греъм Потър извърши смяна, включвайки в игра бившия футболист на Ливърпул Адам Лалана. За нещастие на бившия национал на Англия, той остана на терена само седем минути, тъй като получи контузия и трябваше да бъде принудително заменен.

В 57-ата минута Салах получи топката в наказателното поле, където се скупчиха няколко играчи на Брайтън. Египтянинът все пак успя да нанесе удар, който рикошира в противников играч, а топката се приземи върху напречния стълб. Садио Мане опита да направи добавка, но прати кълбото над вратата.

ЗАЩО БРАЙТЪН, МАКАР И ДОМАКИН, ИГРА С РЕЗЕРВНИ ЕКИПИ СРЕЩУ ЛИВЪРПУЛ?

Малко след това Ливърпул все пак стигна до второ попадение. Садио Мане опита удар в наказателното поле, а противников играч си помогна с ръка, за да блокира изстрела. Главният арбитър Майк Дийн не се поколеба и отсъди дузпа, която бе реализирана с лекота от Салах - 0:2!

В следващите минути Ливърпул свали оборотите, като срещата се доиграваше. Брайтън обаче не се отказа и създаде няколко опасни атаки. В 88-ата минута Дани Уелбек тества рефлексите на Алисон, но стражът се справи. Малко по-късно пък Луис Диас излезе сам срещу вратаря на Брайтън, но не успя да вкара.

Стартови състави: 

Брайтън: Санчес, Кукурея, Дънк, Велтман, Лампти, Бисума, МакАлистър, Алсате, Марч, Мопе, Тросард

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Кейта, Хендерсън, Салах, Мане, Диас

Брайтън - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме мача?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Брайтън - Ливърпул

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

"Чайките" са на 13-о място във временното класиране с актив от 33 точки след 27 изиграни мача. Мърсисайдци пък са на втора позиция с 63 пункта при същия брой срещи. Отборът на Юрген Клоп продължава да преследва лидера Манчестър Сити, който е с 69 т., но и мач повече от "червените".

В миналия кръг Брайтън загуби визитата си на Нюкасъл с 1:2, докато Ливърпул победи трудно Уест Хям с 1:0 у дома си. През седмицата "Анфийлд" видя и загуба от Интер (0:1) в реванша от 1/8-финалите на Шампионска лига, но тя не бе фатална, тъй като първият двубой в Милано бе завършил 2:0.

По време на есенния дял от Висшата лига Брайтън и Ливърпул завършиха 2:2 на "Анфийлд" - Хендерсън и Мане отбелязаха попаденията за 2:0, но голове на Мвепу и Тросард оформиха крайния резултат след това. Важно е да се отбележи, че футболистите на Юрген Клоп не са побеждавали този противник вече три поредни мача:

8.7.2020 г.: Брайтън 1:3 Ливърпул

28.11.2020 г.: Брайтън 1:1 Ливърпул

3.2.2021 г.: Ливърпул 0:1 Брайтън

30.10.2021 г.: Ливърпул 2:2 Брайтън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички