Ливърпул изстрада успеха си над Съндърланд след блестящ гол на Ориги


Ливърпул изстрада успеха си над Съндърланд след блестящ гол на Ориги
Снимка: Guliver/GettyImages

915 0

Ливърпул отново е на върха във Висшата лига, след като стигна до трудна победа с 2:0 над Съндърланд, а в герой се превърна резервата Дивок Ориги, отбелязал първото попадение в срещата след солова акция в 75'. Попадението, което реши всичко, падна минута преди края, след като Милнът се разписа след дузпа.

Двубоят се разви досущ като равенството на мърисайдци срещу Саутхямптън - гостите нямаха никакво намерение да се надиграват със своя съперник и рядко застрашаваха вратата на Лорис Кариус. В същото време "червените" създаваха много положения, но липсваше точният завършващ удар. С пропуски се отчетоха Мане, Ловрен и Джан, но най-лошата новина за Клоп дойде около 30'.

Тогава след сблъсък в наказателното поле принудително от терена излезе Фелипе Коутиньо. Бразилецът беше изнесен на носилка заради травма в глезена, която може да го извади за дълго време от игра - 0:0 до почивката.

През второто полувреме Ливърпул увеличи оборотите, но подобно на първото полувреме нямаше чисти голови ситуации. Съндърланд се окупа тотално в собствената половина, но въпреки това Ван Анхолт можеше да донесе гол на своите, ако не беше вещата намеса на Лорис Кариус.

На другата врата Пикфорд се отчете с две страхотни спасявания срещу Ориги, а в 67' удар на Джан мина на сантиметри встрани от вратата. Все пак обаче по-активният отбор успя да отбележи гол. Дивок Ориги получи отляво на наказателното поле, финтира защитник, нахлувайки в наказателното поле, и със замаскиран като подаване удар реализира красив гол, донесъл победата на Ливърпул.

Малко преди края на мача Садио Мане си спечели дузпа, която Джеймс Милнър реализира за крйното 2:0. Благодарение на трите точки, Ливърпул се изкачи временно поне на върха във Висшата лига с актив от 30 точки и по-добра голова разлика от Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички