Ливърпул и Манчестър Сити се замесиха в шпионски скандал


Ливърпул и Манчестър Сити се замесиха в шпионски скандал
Снимка: Getty Images/Guliver

6183 0

Двата най-големи английски гранда в последните години - Ливърпул и Манчестър Сити, са замесени в шпионски скандал, разкрива днес вестник "Таймс". Става въпрос за шпионаж и хакерска атака срещу "небесносините" през 2013-а година.

Шпионски скандал в английския футбол разкрива на днешните си страници вестник “Таймс”. От ръководството на Ливърпул са платили един милиона паунда на база на извънсъдебно споразумение, което е постигнато през септември 2013-а година, по повод обвинения в корпоративен шпионаж от страна на Манчестър Сити.
Обвиненията са били предявени на база на доказателства за пробив с скаутската система на “гражданите”, която е била хакната 12 месеца по-рано, след като от скаути на Сити са преминали при конкурента от “Анфийлд”. Част от тези няколко служители е бил и настоящият спортен директор на Ливърпул Майкъл Едуардс.
В Сити са предоставили доказателствен материал за пробива и систематични нарушения в системата Scout7, след като са наели специални компютърни експерти за целта. Двата отбора са положили доста усилия, за да запзят скандала в тайна, но в крайна сметка информацията изтича в медиите.Двата най-големи английски гранда в последните години - Ливърпул и Манчестър Сити, са замесени в шпионски скандал, разкрива днес вестник "Таймс". Става въпрос за шпионаж и кибератака срещу "небесносините" през 2013-а година.

"Гражданите" са представили доказателства за пробив в тяхната скаутската система. Това се случва, след като скаути на Манчестър Сити преминават при конкурента Ливърпул, сред които е бил и настоящият спортен директор на "червените" Майкъл Едуардс.

Мърсисайдци са платили един милиона паунда на база на извънсъдебно споразумение, което е постигнато през септември 2013-а. Обезщетението е платено по повод обвинения в корпоративен шпионаж от страна на "гражданите".

"Таймс" посочва още, че от щаба на Манчестър Сити са наели специални компютърни експерти, които са установили пробива и систематични нарушения. Според информациите, от лагера и на двата клуба са положили доста усилия, за да запазят скандала в тайна и да не бъде разкриван на обществеността. 

Припомняме, че по-рано през тази година Ливърпул бе обвинен в оказване на психически тормоз върху племенника на Стивън Джерард, а най-остри критики бяха насочени към Майкъл Едуардс (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички