Обвиниха Ливърпул в тормоз срещу братовчеда на Джерард


Обвиниха Ливърпул в тормоз срещу братовчеда на Джерард
Снимка: Getty Images/Guliver

7059 0

Английският гранд Ливърпул получи тежки обвинения за упражняване на психически тормоз върху един от младите таланти в клуба. Става въпрос за братовчеда на Стивън Джерард - 18-годишният Боби Дънкан, който се подвизава в академията на мърсисайдци през последната година, след като бе закупен от Манчестър Сити.

Обвиненията към "червените" идват от агента на Дънкан - Саиф Рубие, който твърди, че в последните дни неговият клиент страда от тежко психическо разстройство. По думите на Рубие, Ливърпул е отказал да преотстъпи под наем младия нападател, въпреки неговото силно желание да премине в друг отбор, където да получи шанс за повече изяви на футболния терен.

Рубие публикува съобщение, в което подробно разисква казуса около Боби Дънкан, заявявайки че младокът не се чувства щастлив на "Анфийлд" още от края на миналия сезон, но тогава никой не е проявявал интерес към него. През това лято обаче се е открила възможност за трансфер в няколко отбора, сред които и италианския Фиорентина, но спортният директор на "червените" Майкъл Едуардс блокира трансфера.

Именно Едуардс е обект на жестоки критики от страна на футболния агент. "Намерихме отбори, които бяха готови да привлекат Боби под наем за един сезон с опция за откупуване срещу 1,65 млн. евро, което е отлична печалба за състезател, който никога не е играл за първия отбор на Ливърпул и който не иска да остане. Клубът и по-точно Майкъл Едуардс ясно показаха обаче, че тази сделка няма да стане", заяви Рубие, като добави, че впоследствие е подготвил дори още по-добри условия за мърсисайдци, но и те не са удовлетворили ръководството на клуба.

В понеделник Боби Дънкан пропусна двубоя на тима до 23 г. срещу Саутхемптън, а причината за това, според агента на играча, е влошеното му психично здраве. "Боби страда от тежко психическо разстройство заради стреса, на който клубът го подложи. Това е породено от факта, че първо му се казва, че може да напусне, а след това го задържат против волята му. Не само че заплатата му е много малка, но и му остава само година от договора с Ливърпул. И след всичко това от клуба му казват, че няма да му предложат нов контракт", твърди Рубие, като подчерта, че Дънкан не е излизал от дома си в продължение на четири дни и "никога повече няма да се върне в Ливърпул".

"Стигна се дотам, че Ливърпул обяви в писмен вид, че ще накаже Дънкан и ще го принуди да остане в клуба до януари и дори след това, за да си научи урока. Това не е достойна постъпка за клуб с богата история като Ливърпул и който има за един от най-великите си футболисти Стивън Джерард, който освен това е и братовчед на Боби", заяви агентът и добави, че би било недопустимо мърсисайдци да останат неназакани за това, че "психически тормози и разбива живота на един млад мъж".

Отговорът на Ливърпул не закъсня: "Футболен клуб Ливърпул е разочарован от несъстоятелните съобщения и неоснователни обвинения, разпространени в медиите по отношение на един от нашите футболисти." Легендата на Ливърпул и футболен анализатор Джейми Карагър на свой ред отправи остри критики към агента на Дънкан в Twitter, заявявайки че единственият проблем е самият Саиф Рубие. Според Карагър "Ливърпул повече никога няма да работи с Рубие", след като нападна "най-влиятелната личност (Майкъл Едуардс - б.ред.) в клуба след Юрген Клоп".

Боби страда от тежко психическо разстройство заради стреса, на който клубът го постави.
Това е стрес от факта, че първо му се казва, че може да напусне, а след това то задържат против волята му. Не само че заплатата му е много малка, но и му остава само година от договора с Ливърпул. И на всичко отгоре от клуба му казват, че няма да му предложат нов.Боби страда от тежко психическо разстройство заради стреса, на който клубът го постави.

Наскоро пък клуб в Англия се оплака от убийствените клаузи и глоби на Ливърпул за трансферите под наем, зад чиито действия стои именно Майкъл Едуардс (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички