Гуардиола посочи най-тежкия си съперник и разкри кой ще го замени начело в Ман Сити


Гуардиола посочи най-тежкия си съперник и разкри кой ще го замени начело в Ман Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

13087 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола разкри името на треньора, който очаква да го замени на "Етихад", когато се оттегли от работата в град Манчестър. Според испанския специалист това е неговият сънародник и помощник-треньор в тима Микел Артета.

Микел Артета работи в тима на Манчестър Сити от 2016 година, като преди това се е подвизавал в отбори като Пари Сен Жермен, Арсенал и Евертън. "Убеден съм, че Артета ще ме замени начело на отбора. Той ще постигне успехи. Рано или късно Микел ще е старши треньор", започна Гуардиола.

"Бъдещето е пред него, защото още е млад. Въпреки това, вече притежава солиден опит от работата си в големи клубове и с едни от най-добрите футболисти в света. Артета има изключителния талант да анализира случващото се и да взима правилните решения", добави още испанецът.

Що се отнася до свирепата битка с тима на Ливърпул, Гуардиола се изказа изключително ласкава за своя конкурент, като призна, че мърсисайдци са най-трудния опонент, срещу когото се е изправял. "Трябва да се знае, че ако веднъж сме постигнали нещо, това не означава, че задължително ще успеем да го повторим. Ливърпул е най-силният съперник, с който съм се сблъсквал в треньорската си кариера."

"Това не е проява на слабост. Твърдях същото, когато те бяха начело в класирането през миналия сезон, както и когато ние ги задминахме. Ливърпул има всичко по отношение на позиционната игра, контраатаките, защитата и манталитета. Знам колко трудно ни беше срещу тях, колко трудно е сега и колко трудно ще ни бъде занапред", завърши Пеп.

Междувременно Юрген Клоп обяви чудесни новини за Ливърпул преди големия сблъсък срещу Челси (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички