Ливърпул и Челси се изправят един срещу друг в битка за Топ 4


Ливърпул и Челси се изправят един срещу друг в битка за Топ 4
Снимка: Getty Images

1048 0

Клоп срещу Тухел и Ливърпул срещу Челси. Бившите мениджъри на Дортмунд се изправят директно в интересен сблъсък на "Анфийлд" тази вечер от 22:15ч. българско време. Битката на германските тактици може да се окаже ключова в надпреварата за Топ 4 във Висшата лига, тъй като само една точка разделя двата съперника. Победа за „червените“ би сложила край на непобедимия марш на Тухел и ще изкачи Ливърпул на четвъртата позиция.

В последния кръг Ливърпул победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в рутинна победа на "Брамал Лейн". Къртис Джоунс, а след това и Роберто Фирминьо вкараха головете в мача. Челси пък завърши 0:0 на "Стамфорд Бридж" срещу Манчестър Юнайтед, а Давид Де Хеа беше Играч на мача заради своите спасявания.

Ливърпул не е в най-добрата си форма напоследък и таблицата отразява това. "Червените" отпаднаха от надпреварата за титлата, изпаднаха от местата в Шампионската лига и сега изглеждат отчаяни да вземат трите точки. Твърде много грешки, съчетани със слабо завършване на атаките са една от причините, поради които отборът изостана. По-голямата част от загубите на Ливърпул всъщност дойдоха у дома този сезон, което е нещо напълно нечувано за статута на "Анфийлд".

След идването на Тухел на 29 януари, Челси изигра девет мача: спечели шест от тях и направи три равенства. Меко казано впечатляващо начало. Тухел очевидно е съсредоточил вниманието си върху защитната уязвимост на Челси и тимът успя да запази седем чисти мрежи в тези девет мача. Най-впечатляващата победа от всички тях дойде в Шампионската лига, когато победиха гиганта на Ла Лига Атлетико Мадрид с 1:0 в Испания.

Ливърпул се радва на завръщането на Алисън, Джота и Фабиньо на тренировките на първия отбор тази седмица. Клоп ще се надява, че те ще могат да играят роля в сблъсъка днес. В полузащитата Ливърпул е без капитана Джордан Хендерсън, който е изправен пред шест до осем седмици с контузия в слабините.

Томас Тухел пък ще се радва да има почти пълен състав за гостуването. Тиаго Силва остава под съмнение за мача, тъй като не е играл в последните четири мача на Челси. Най-трудното решение пред Тухел ще е да реши кой да започне в атака. Оливие Жиру е в отлична форма, но изигра 70 минути срещу Манчестър Юнайтед миналата седмица. Това оставя като вариант Тимо Вернер, който миналата седмица игра само 10 минути и ще е по-свеж.

Комбинацията от настояща форма и важността на срещата създават зашеметяваща перспектива за сблъсъка тази вечер. 

ТУК можете да разберете къде да гледате мача довечера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички