Ливърпул готви мащабно турне през лятото (ВИДЕО)


Ливърпул готви мащабно турне през лятото (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1528 0

Международните футболни турнета станаха практика на топ-отборите във Висшата лига. От 2019 г. обаче, с настъпването на Ковид епидемията, феновете на английските грандове останаха без приятелските мачове на любимците си извън Острова. Мерките срещу вируса, ограниченията върху пътуванията и масовите мероприятия принудиха Ливърпул да преустанови плановете си за среща с фенове от други краища на света. Последното такова пътуване бе през лятото на 2019 г. в САЩ.

На Ливърпул това лято предстои да посети Тайланд. Подобни турнета са почти неизменна част от плановете на английските грандове. Чрез тях те се срещат и "запалват" много и нови фенове, осъществяват продажби и са отворени за нови преговори и бизнес предложения. 

"Подготовката преди началото на сезона е много важна за нашите футболисти, за да могат да се подготвят за предстоящия сезон, като едновременно с това се създава прекрасната възможност за среща с фенове от целия свят", коментира новият рекламен директор на мърсисайдци Бен Лати. 

"Пътуването до Банкок ще бъде много специално, а ние нямаме търпение да се срещнем с възможно най-много фенове по време на пътуването ни", довърши директорът.

Освен феновете, друг важен аспект от предстоящото турне за мърсисайдци е финансовият такъв. От ръководството на "червените" не дават конкретна информация относно приходите, които очакват от пътуването си. От Манчестър Юнайтед обаче излезе информация, което дава представа за евентуалните постъпления в касата на отбора от "Анфийлд".

"Червените дяволи" са регистрирали над 12.9 млн. евро приходи от последното си турне в Австралия през 2019 г. В официалните си профили Юнайтед излезе с информация, че при такива събития има гарантирани приходи. Отделно от тях, в касата на клуба постъпват пари, дадени от нови партньорства, създадени по време на самите пътувания. 

Отлагането на подобни кампании означава загуба на приходи от близо 30 млн. евро за Юнайтед и другите грандове. Завръщането им ще бъде като финансова инжекция за клубовете, които освен всичко ще могат да радват милионите си фенове по света. Едно от най-запомнящите се турнета на мърсисайдци бе това в Австралия, където 95 000 фенове посрещнаха своите любимци и огласиха Мелбърн.

Стана ясно, че турнето на Ливърпул обещава истинско зрелище за феновете в Тайланд. Отборът на Юрген Клоп ще срещне вечния си съперник в лицето на Манчестър Юнайтед в Банкок.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички