Нотингам си тръгна без точки от Ливърпул, но с високо вдигната глава и два гола (ВИДЕО)


Нотингам си тръгна без точки от Ливърпул, но с високо вдигната глава и два гола (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3957 0

Ливърпул записа ценна и много изстрадана историческа победа при домакинството си на Нотингам Форест от 32-рия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Юрген Клоп се наложиха с 3:2, а това на практика бе първия успех за мърсисайдци над историческия тим във Висшата лига от началото на века.

В герои за победителите се превърнаха Диого Жота с двете си попадения и Мохамед Салах, докато Уилямс и Гибс-Уайт връщаха равенството на “Анфийлд”. В 47-мата и 55-тата минута паднаха попаденията на португалеца, а гостите реализираха в 51-вата и 67-мата минута. По този начин Салах оформи крайното 3:2 в 70-тата минута.

Трябва да се отбележат страхотните създадени положения от гостите след странични хвърляния, след които вкараха и попаденията си, а греда в 79-тата лиши гостите от поне точка. След развоя на събитията Ливърпул се изкачи до седма позиция и изостава на само 3 точки от петия Тотнъм, докато Нотингам е предпоследен с 27 точки.

Първо полувреме:

Началните 20 минути от срещата преминаха без нещо изключително интересно пред една от двете врати, като натискът логично бе посока вратата на гостите. 

От Нотингам обаче отправиха първия точен удар в срещата, който дойде след първото им опасно положение след малко повече от четвърт час.

В 26-тата минута Кейлор Навас се наложи да прави първото блестящо спасяване срещата. След статично положение Ван Дайк засече с глава, а костаамериканецът отрази в корнер.

След 12 минути Жота до известна степен повтори опита на нидерландеца, но завърващия удар бе неточен.

Второ полувреме

ГОЛ! Срещата продължи по възможно най-добрия начин, след като Диого Жота откри резултата след втория си опит с глава. Домакините се възползваха от грешка на гостите при корнер, след като Фабиньо отклони с глава, а по същия начин и нападателят откри! 0:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Гостите отговориха след едва 4 минути чрез бившия играч на мърсисайдци - Нико Уилямс. С рейд той напредна и стреля, като топката срещна крака на Робъртсън и по този начин Алисон не успя да реагира по най-добрия начин! 1:1

ГОЛ! Представянето на високо ниво и за двата тима продължи, но гостите забравиха Жота при поредното статично положение и той отново даде преднина на съотборниците си! Португалецът изскочи от редовна позиция, пое центрирането на Робъртсън и наказа за 2:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Гостите успяха отново да върнат интригата в срещата, след като изравниха след страхотно попадение на Гибс - Уайт в 67-мата минута. След тъч кълбото бе избито напред, но топката попадна в офанзивния играч, който не остави шансове на Алисон! 2:2!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Мохамед Салах извежда Ливърпул за трети път в срещата, след като се разписа в 70-тата минута. Египтянинът продължи голеадата след статично положение, при което се хвърли на шпагат, за да засече кълбото във вратата на Навас! 3:2!

Само късметът измъкна домакините от нов тежък развой в 79-тата минута, след като се откри страхотна възможност пред Джонсън, но той стреля в напречната греда.

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Джоунс, Салах, Гакпо, Жота

Нотингам Форест: Навас, Фелипе, Ниакате, Маккена, Уилямс, Фройлер, Данило, Лоди, Мангала, Гибс-Уайт, Ауоний

Преди мача:

Ливърпул ще се опита да влезе в серия от победи, след като в рамките на 5 срещи имат 2 загуби, още толкова равенства и успех над Лийдс с 6:1 в изминалия кръг. Клоп обаче няма да може да разчита на Байчетич, Кейта, Рамзи и Фирмино в събота следобед. 

Гостите се намират в най-долната част от класирането, след като се борят за оставането си във Висшата лига с актив от 27 точки след 13 мача. С толкова разполага и спасяващият се към този момент - Евертън.

В Нотингам списъкът със сигурно отсъстващите е дълъг - Бианконе, Боли, Йейтс, Крис, Куяте, Орие, Ричардс и Хендерсън. Последният успех на отбора датира от пети февруари, когато Лийдс бе победен като домакин с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички