Ливърпул дарява бранител с нов договор през лятото


Ливърпул дарява бранител с нов договор през лятото
Снимка: Getty Images/Guliver

1909 0

Ливърпул възнамерява да предложи нов договор на Джо Гомес през това лято. Защитникът не играе често за „червените“ през сезона, след като е четвърди избор в защитата на мърсисайдци, след като клубът закупи Ибрахима Конате от РБ Лайпциг през миналото лято.

Гомес беше ключов футболист в системата на Ливърпул през шампионската кампания 2019/20, но след това страдаше от редица контузии, които го извадиха от състава на Юрген Клоп.

През този сезон 24-годишният бранител има само три мача като титуляр във Висшата лига, а общите му участия в елита на Англия са седем, което породи редица спекулации относно бъдещето на футболиста.

Фулъм, който се завръща във Висшата лига, беше спряган за бъдещ клуб на Гомес, а Тотнъм също има интерес към услугите на футболиста.

Според Liverpool Echo Клоп иска да задържи английския национал, чийто договор изтича през лятото на 2024-а година. През лятото пък Натаниел Филипс ще се завърне на „Анфийлд“ след наема му в Борнемут, а германският мениджър на клуба вижда в Гомес перфектна алтернатива на Трент Александър-Арнолд и това е причината да се предлага нов контракт на играча.

„Червените“ са в търсене на четири трофея през тази кампания, но Тотнъм спря Ливърпул в битката му за титлата, след като направи равенство 1:1 на „Анфийлд“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички