Липсата на Шампионска лига се отрази сериозно на финансите на Арсенал


Липсата на Шампионска лига се отрази сериозно на финансите на Арсенал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1343 0

След като Арсенал отпадна на 1/16-финалите от Лига Европа, то "артилеристите" поднесоха още една не много приятна новина за своите фенове. От лондонския клуб обявиха финансови загуби за изминалата финансова година в размер на 26 млн. паунда.

Една от основните причини за финансовите загуби са следствие от поредната година без участие в Шампионска лига за "артилеристите". Това е в контраст с предишния отчет на клуба, който показа около 56 милиона приходи за предишния отчетен период.

Сред другите причини за големите загуби на клуба са големите разходи за заплати на играчи през последните 12 месеца, но редица финансови показатели са пострадали значително поради неучастието в най-престижния европейски клубен турнир.

Освен това резултатите показват, че търговската активност на играчите е „сравнително ограничена“, в сравнение с печалбата от продажби от около 120 милиона паунда през 2018 г. след заминаването на играчи като Алекс Окслейд-Чембърлейн, Оливие Жиру и Тео Уолкот.

Междувременно, мениджърът на "топчиите" Микел Артета похвали Пиер-Емерик Обамеянг за вписването му като капитан. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички