Лийдс все по-близо до изпадане от Висшата лига, Брайтън за първи път с място в Европа


Лийдс все по-близо до изпадане от Висшата лига, Брайтън за първи път с място в Европа
Снимка: Getty Images

752 0

Уест Хям победи с 3:1 у дома отбора на Лийдс в двубой от 37-ия кръг на Висшата лига. По този начин отборът на Сам Алардайс е още по-застрашен от изпадане от английския елит. Той остава без победа в девет поредни двубоя срещу бившия си тим Уест Хям.

Деклан Райс (31'), Джаред Боуен (72') и Мануел Лансини(90+4) бяха точни за успеха на лондончани, а Родриго (17') вкара за гостите от Йоркшир, за да поведат в резултат.  "Чуковете" вече се изкачиха на 14-то място с 40 точки след този успех, а Лийдс остава 18-и с 31 точки на сметката си.

Родриго изведе гостите напред в резултата след 17 минути, но само четвърт час след това Деклан Райс изравни. Джаред Боуен след асистенция на Дани Ингс направи пълен обрат в срещата в 72-ата минута. Мануел Лансини получи подаване от Лукас Пакета и оформи крайното 3:1 в добавеното време.

В друг двубой от Висшата лига Брайтън се наложи с 3:1 пред собствена публика срещу изпадналия от елита Саутхямптън. Попадения на Еван Фъргюсън в 29-ата и 40-ата минута дадоха солиден аванс в полза на "чайките", които за първи път в клубната си история ще играят в евротурнирите. Мохамед Елюнуси намали изоставането на гостите 13 минути след началото на втората част, но Паскал Грос оформи крайното 3:1 в 69-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички