Лийдс удари звучен шамар на Челси и показа защо не трябва да бъде подценяван


Лийдс удари звучен шамар на Челси и показа защо не трябва да бъде подценяван
Снимка: Getty Images

1668 0

Изненадата от третия кръг на английската Висша лига е факт. Лийдс успя да победи с 3:0 у дома на "Елънд Роуд" Челси. Домакините показаха страхотно темпо, на което момчетата на Томас Тухел нямаха отговор.

Първото полувреме започна по страхотен начин за Челси. Момчетата на Томас Тухел поеха инициативата, а Рахийм Стърлинг и Мейсън Маунт бяха много близо до гола, уви до такъв не се стигна. 

След това "сините" бяха матирани в рамките на 4 минути. Едуард Менди направи ужасяваща грешка в 33-ата минута, Брендън Аарънсън се възползва и откри. В 37' Родриго Морено покачи на 2:0, след като засече центриране с глава и прати топката във вратата на гостите.

Лондончани излязоха преобразени след почивката, създадоха няколко положения, но отново не намериха мрежата на домакините. В 69-ата минута Лийдс се възползва от контраатака и сложи точка на спора с трето попадение във вратата на Едуард Менди. В 85' пък Калиду Кулибали си изкара втори жълт картон и бе изгонен.

След седмица Лийдс гостува на Брайтън, а Челси ще търси задължителна победа у дома срещу Лестър. След успеха днес Лийдс се изкачва на втората позиция във временното класиране със 7 точки, а "сините" са 12-и с актив от 4 пункта. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо Марк Кукурея никога няма да се подстриже.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички