Челси със сериозно наказание за фен, позволил си да отправи расистки обиди към Хюн Мин Сон


Челси със сериозно наказание за фен, позволил си да отправи расистки обиди към Хюн Мин Сон
Снимка: Getty Images

1660 0

Челси отне достъпа на привърженик с абонаментна карта за неопределено време заради расистка обида, насочена към Хюн Мин Сон по време на равенството в дербито срещу Тотнъм във Висшата лига от миналата седмица.

Нападателят е бил обиждан от запалянко в лондонското дерби и след разследване от страна на домакините той е бил разкрит и веднага се е стигнало до спиране на правата му.

"Футболен клуб Челси може да потвърди, че е идентифицирал притежател на сезонен билет и достъпът му до стадиона е отнет за неопределено време", се казва в изявление от "Стамфорд Бридж".

Това не е първи подобен случай, тъй като "сините" преди са налагали доживотни забрани на привърженици, признати за виновни за расистко поведение в срещи на Челси.

От столичния клуб предприеха кампания срещу расизма и окуражиха зрителите да докладват, ако забележат случаи на дискриминация. На гърба на всяка седалка на "Стамфорд Бридж" вече има инструкции как да се докладва за случаи на злоупотреба, чрез текст или чрез баркод на смартфон.

Вижте какво наказание получиха Канте и Тухел!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички