Майк Дийн даде обяснения за решенията на ВАР на Челси-Тотнъм


Майк Дийн даде обяснения за решенията на ВАР на Челси-Тотнъм
Снимка: Getty Images

3081 0

Главният съдия на срещата Челси - Тотнъм - Антъни Тейлър и видео - асистентът му - Майк Дийн бяха подложени на доста голям натиск и критики след равенството на двата отбора във втория кръг на Висшата лига. "Сините" имаха претенции за редовността и на двата гола, които допуснаха, за да не успеят да приберат пълния комплект от точки. 

Домакините на два пъти повеждаха в резултата, но "шпорите" изравняваха в ситуации, които наглед не изглеждаха чисти, но арбитрите ги признаваха. 

Дийн направи нещо безпрецедентно в Англия и даде обяснения за решенията си и за двете попадения, за които Челси и Томас Тухел претендират, че са нередовни. Реферът говори пред "Daily Mail" и призна, че съдиите се събират също както отборите, за да обсъждат спорните ситуации по време на мач.

За първия изравнителен гол, Дийн сподели, че според него нападателят, който се е намирал в положение на засада, не влияе пряко на играта и вратаря на защитаващия се тим и затова не е отсъдена засада.

За втората ситуация реферът обясни: " Помолих рефера Антъни Тейлър да изчака докато гледам инцидента с Кристиан Ромеро от Тотнъм и Марк Кукурея от Челси. Не можех да отсъдя свободен удар като ВАР, но бих могъл да препоръчам на Тейлър да посети зоната за преглед на съдиите, за да обмисли евентуален червен картон. В няколкото секунди, в които трябваше да гледам как Ромеро дърпа косата на Кукурея, не смятах, че това е акт на насилие. След това проучих записа, говорих с други рефери и като се замислих - трябваше да помоля Тейлър да посети монитора край терена, за да огледа сам ситуацията. Главният съдия винаги има последната дума."

Коментарите на Майк Дийн са безпрецедентни - в случаите, в които са допуснати грешки, признанията и обясненията са рядкост. Въпреки че това няма да възнагради Челси за двете точки, които Тухел смята, че "сините" са загубили, това е добре дошло да бъде чуто от феновете на Острова.

Междувременно хиляди се подписаха с искане Антъни Тейлър да не ръководи повече мачове на Челси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички