Лийдс и Челси завършиха 0:0 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига


Лийдс и Челси завършиха 0:0 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига
Снимка: Getty Images

1341 0

Лийдс и Челси завършиха 0:0 в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига. Челси бяха по-активният отбор в срещата, но така и не намериха верния път към вратата на изигралия блестящ мач Илан Мелие. Това бе и първо равенство за Челси след победите срещу Евертън и Ливърпул в последните два кръга.

Гостите започнаха мача по-активно и още в 7-ата минута Кай Хавертц имаше шанс да отбележи, но вратарят на Лийдс се намеси подобаващо. Минута по-късно гол Тайлър Робъртс от Лийдс бе отменен правилно заради засада, а 8 минути по-късно Робъртс нацели и напречната греда. 

Малко след това при нелепа ситуация защитата на Лийдс не се справи по най-добрия начин и при опита за изчистване на топката тя срещна тялото на играч на "йоркширци", рикошира към вратата, но се спря в напречната греда.

До края на полувремето нямаше кой знае колко опасни ситуации. Кай Хавертц отново беше най-близо да отбележи точно преди почивката, но Илан Мелие го отказа с добро спасяване.

Веднага в началото на второто полувреме отново Хавертц опита удар и отново Мелие се намеси блестящо. В 55-ата минута Рафиня от Лийдс получи страхотен пас в наказателното поле, но завършекът му беше катастрофален. 

В 72-ата минута Антонио Рюдигер опита удар отдалеч, но Мелие внимаваше и улови без проблем. Три минути преди края на редовното време Калъм Хъдсън-Одой си освободи пространство в наказателното поле и стреля, но отново вратарят на Лийдс бе на своето място. Мачът завърши с притежание на топката от 62:38 процента в полза на Челси, а Илан Мелие се отличи с цели 8 спасявания в срещата.

В класирането Лийдс е на 11-то място с актив от 36 точки, докато Челси е 4-ти с 51 пункта. В следващия кръг Лийдс ще гостува на Фулъм, а Челси ще приеме Шефийлд, след като преди това изиграе реванша с Атлетико Мадрид в Шампионската лига. Първата среща в Мадрид завърши с победа за Челси с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички