Финалът за ФА Къп в Англия ще се играе пред публика


Финалът за ФА Къп в Англия ще се играе пред публика
Снимка: Gulliver/ Getty Images

872 0

Феновете на футбола в Англия ще имат право да присъстват на финала за Купата на Англия на 15 май на "Уембли". Двубоят ще се проведе 48 часа преди официално в сила да влязат намаленията на ограниченията във Великобритания.

Феновете обаче няма да бъдат допускани до стадион „Уембли“, освен ако преди това не са си направили отрицателен тест за COVID-19, като трябва да се съгласят да бъдат тествани и след събитието. Другият вариант да бъдат пуснати на финала за Купата на Англия е да са ваксинирани. Феновете също така ще трябва да се разпишат в кодекса на поведение, като по този начин ще потвърдят, че ще носят маски, когато е необходимо по време на финала.

Премиерът Борис Джонсън вече обяви, че всички ограничения за феновете трябва да приключат най-късно до 21 юни, позволявайки "Уембли" да посрещне 90 хиляди зрители за финалния етап от Европейското първенство по футбол.

Окончателното решение за точния брой зрители, които ще бъдат допуснати до събитието ще дойде през следващите няколко седмици. Министърът на културата Оливър Даудън заяви, че това ще бъде тестово събитие, по което ще се оцени цялостно ситуацията:

"Тези тестови събития ще бъдат от решаващо значение за намирането на начини за безопасното връщане на феновете и публиката без социално дистанциране. Ще се ръководим от научните и медицинските експерти, но ще работим реално, за да направим това. Искаме да върнем хората да се наслаждават на това, което обичат и да гарантираме, че някои от най-важните ни индустрии за растеж ще се изправят на крака. Това са важни стъпки към безопасното и специално лято, за което всички ние копнеем. Аз съм напълно фокусиран върху постигането на тези цели.", коментира Даудън.

До 1/4-финалната фаза на турнира достигнаха отборите на Евертън, Манчестър Сити, Борнемут, Саутхямптън, Лестър, Манчестър Юнайтед, Челси и Шефийлд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички