Томас Тухел заяви, че Кристиан Пулишич трябва да има търпение


Томас Тухел заяви, че Кристиан Пулишич трябва да има търпение
Снимка: Getty Images/Guliver

1142 0

Старши треньорът на Челси Томас Тухел коментира ситуацията с Кристиан Пулишич, който е недоволен, че получава по-малко игрови минути. Тухел каза, че е нужно американецът да е по-търпелив:

"Когато подпишеш с Челси, част от работата ти е да бъдеш търпелив и в същото време нетърпелив. Всичките ми играчи искат да играят. Когато не си в състава, трябва да си търпелив и да не губиш увереност. Задължение на играчите е да са на линия и да си заслужат мястото в отбора. Това прави Кристиан.", заяви Тухел.

"Ако започне титуляр утре, ако се справи отлично и ако започне срещу Атлетико и вкара два гола, може да е капитан следващия сезон. Това е далечното бъдеще. Имаме толкова много мачове и той е част от плановете ми. Той е важен играч и има потенциала да е решаващ от пейката", добави старши треньорът на Челси."

Томас Тухел заяви, че не смята да се съобразява с личните интереси на някои играчи, които желаят да играят по-често, за да попаднат в националните си отбори за предстоящото Европейско първенство по футбол:

„Знам, че играчите имат лични интереси и това е ок. Надявам се да се борят за тях. Техният личен интерес е да са на терена за Челси и за техния национален отбор. Това показва амбицията и качествата им. Моята работа като мениджър на Челси не може да се влияе от това дали ще се отрази на селекцията за националния отбор или бъдещето на играча там. Моят избор е свързан с това да печеля мачове с Челси и нищо друго.", завърши Тухел.

Утре Челси гостува на Лийдс в мач от 28-ия кръг на английската Висша лига. "Сините" са на 4-то място в класирането и не са допускали гол в първенството от 20 февруари, когато завършиха наравно 1:1 със Саутхямптън.

А как се е готвел Джейми Варди по време на мачовете на Лестър в шампионския им сезон, четете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички