Лестър спря серията на Манчестър Юнайтед след късна драма и голов спектакъл


Лестър спря серията на Манчестър Юнайтед след късна драма и голов спектакъл
Снимка: Getty Images/Guliver

4549 0

Манчестър Юнайтед не успя да спечели гостуването си на Лестър след зрелищно равенство 2:2 в оспорван сблъсък от 15-ия кръг на Висшата лига. "Лисиците" на два пъти допуснаха да изостанат в резултата на "Кинг Пауър Стейдиъм", но успяха да изравнят и да прекъснат серията на "дяволите" от 13 победи като гост.

Още във втората минута Маркъс Рашфорд изпусна чисто положение за гол, но се реваншира в средата на полувремето, когато се възползва от асистенция на Бруно Фернандеш, за да открие. Осем минути по-късно обаче Харви Барнс успя да изравни с хубав удар от дистанция.

През втората част Рашфорд изпусна още едно чисто положение, а гол на Антони Марсиал бе отменен заради засада. В 79' Бруно се възползва от брилянтна асистенция на влезлия като резерва Единсон Кавани, за да изведе "дяволите" напред. В 85-ата минута обаче Джейми Варди отново изравни за "лисиците".

След равенството Лестър и Юнайтед запазват позициите си - съответно второ и трето място, като са с 28 и 27 пункта. Лидер е Ливърпул с 31 точки, който в неделя посреща Уест Бромич. В следващия кръг Юнайтед домакинства на Уулвърхямптън, а Лестър гостува на Кристъл Палас.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Юнайтед изпусна великолепен шанс да открие резултата. Бруно Фернандеш овладя необезпокояван на границата на наказателното поле и предостави перфектното центриране към Маркъс Рашфорд, който стреля неточно с глава от непосредствена близост до вратата на Шмайхел.

В средата на полувремето обаче Рашфорд се реваншира за пропуска си с попадение във вратата на "лисиците". С основна заслуга за гола отново бе Бруно Фернандеш, който успя да отклони силно подаване с шпагат, за да изведе Рашфорд сам срещу Шмайхел, откъдето нападателят на сбърка - 0:1!

В 32-рата минута Лестър стигна до изравнителен гол. Харви Барнс получи подаване пред наказателното поле и си освободи пространство за стрелба, за да нанесе мощен удар, оказал се неспасяем за Давид Де Хеа - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 60-ата минута Маркъс Рашфорд отново бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му не бе достатъчно прецизен и позволи на Каспър Шмайхел да спаси. Минута по-късно гол на Антони Марсиал бе отменен, тъй като французинът бе в положение на засада.

В 79-ата минута Юнайтед стигна до втори гол. Влезлият като резерва Единсон Кавани пусна великолепен извеждащ пас в коридор за Бруно Фернандеш, който, макар и да не нанесе най-чистия удар, успя да преодолее Шмайхел с доза късмет - 1:2!

В 84' Бруно Фернандеш фаулира противников играч в гръб, което бе трето негово нарушение, след като получи жълт картон. Съдията Майк Дийн обаче го пожали и не му показа втори жълт картон. Минута по-късно Лестър стигна до изравнителен гол, след като Перес центрира в пеналтерията, а Джейми Варди засече, за да намери мрежата с доза късмет - 2:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Въпреки че отпадна от Шампионска лига, Манчестър Юнайтед продължава да поддържа страхотна форма във Висшата лига, като заема трето място с 26 пункта и е на само пет точки от лидера Ливърпул, при това с мач по-малко. Лестър заслужава дори по-голяма похвала, след като се нарежда втори след 14 изиграни мача с 27 точки.

За днешната среща "лисиците" няма да могат да разчитат на контузените Даниел Амарти и Рикардо Перейра, а Джейми Варди и Чаглар Сьойюнджю са под въпрос. Оле Гунар Солскяер пък не може да използва контузения Маркос Рохо, а Аарън Уан-Бисака и Скот Мактоминей са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лестър: Шмайхел, Кастане, Еванс, Фофана, Джъстин, Тилеманс, Ндиди, Барнс, Мадисън, Олбрайтън, Варди

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Баи, Магуайър, Шоу, Джеймс, Мактоминей, Фред, Бруно, Марсиал, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички