Трансферът на Роналдо в Манчестър Юнайтед е най-добрият в историята на Висшата лига


Трансферът на Роналдо в Манчестър Юнайтед е най-добрият в историята на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3322 0

Кристиано Роналдо надви конкуренцията на Тиери Анри и Ерик Кантона и бе определен за най-добър трансфер в историята на английската Висша лига. Португалската звезда на Ювентус бе избран на първо място в топ 20 на най-великите сделки в историята на Премиършип в класацията на трасферния панел в коледната програма на Sky Sports. Той бе един от четиримата футболисти на Манчестър Юнайтед, попаднали в топ 10, заедно с Ерик Кантона, Рой Кийн и Уейн Рууни.

Юнайтед привлече Роналдо от Спортинг Лисабон за 12 млн. паунда през август 2003. По време на шестте си сезона на „Олд Трафорд“ той спечели осем големи трофея, включително три пъти Висшата лига и веднъж Шампионската лига. През своята забележителна кариера, Роналдо има над 750 гола, 30 спечелени трофея, пет „Златни топки“ и две отличия за Най-добър играч на годината на ФИФА.

Тиери Анри остана на втора позиция в класирането, въпреки че мнозина биха спорили, че именно французинът повлия по-сериозно на Висшата лига. Арсенал го привлече през лятото на 1999 от Ювентус за 11 млн. паунда. По време на осемте си сезона на „Хайбъри“ той стана част от „Недосегаемите“, когато Арсенал вдигна титлата без поражение, спечели две титли и счупи рекорда за най-много отбелязани голове за клуба.

Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро, който реализира един от най-известните голове в историята на Висшата лига през 2012, бе избран на 19-о място. Някои звезди останаха извън списъка, като в това число попадат бившите защитници на Юнайтед Рио Фърдинанд и Неманя Видич. Петър Чех бе единственият вратар в подреждането. Шампионът Ливърпул бе представен от Мохамед Салах (11) и Върджил ван Дайк (14).

Ето и топ 20:

1. Кристиано Роналдо

2. Тиери Анри

3. Ерик Кантона

4. Франк Лампард

5. Рой Кийн

6. Дидие Дрогба

7. Сол Кемпбъл

8. Уейн Рууни

9. Венсан Компани

10. Алан Шиърър

11. Мохамед Салах

12. Н‘Голо Канте

13. Денис Бергкамп

14. Върджил ван Дайк

15. Джанфранко Дзола

16. Давид Силва

17. Патрик Виейра

18. Еден Азар

19. Серхио Агуеро

20. Петър Чех

 

5 РЕКОРДА, КОИТО РОНАЛДО СЧУПИ ПРЕЗ 2020-А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички