Лестър отвори разлика пред Челси в битката им за Шампионска лига


Лестър отвори разлика пред Челси в битката им за Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

798 0

Лестър Сити отвори разлика в борбата си за финиширане в Топ 4 на Премиър лийг след победа срещу опашкаря Уест Бромич на „Кинг Пауър Стейдиъм”.

Три гола в 13 минути през първата част нанесоха достатъчно щети на „дроздовете”, като нападателят Джейми Варди вкара един от тях и асистира за друг. Варди бе намерен от Тимоти Кастан, за да открие резултата, след което подаде за Келечи Ихеаначо в 36-ата минута вляво, за да може нигериецът да покачи за 3:0.

Централният бранител пък засече отбита топка от корнер, за да удвои резултата за „лисиците”. В срещата имаше и още няколко възможности за гол, като Кастан и Матеус Перейра от УБА нацелиха гредите през първото полувреме.

Победата прати Лестър на четири точки пред четвъртия Челси шест кръга преди края на срещата. Двата отбора обаче се срещат два пъти до края на сезона – в лигата, както и на финала във ФА Къп – следващият месец.

Уест Бромич пък сякаш брои дните до официализирането на своето изпадане, като тимът на Сам Алардайс е на девет точки от „спасителния бряг” и с далеч по-лоша голова разлика от 17-ия Бърнли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички