Арсенал зарадва Артета и феновете с обрат над третия Лестър


Арсенал зарадва Артета и феновете с обрат над третия Лестър
Снимка: Getty Images/Guliver

614 0

Арсенал изигра силен мач в гостуването си на Лестър във Висшата лига и записа победа с 3:1 над члена на топ 3 в Англия. "Топчиите" направиха обрат, след като допуснаха ранен гол. Успехът ги поставя на девета позиция в класирането с 37 точки, докато "лисиците" са трети с 49 пункта.

В началото на двубоя Лестър стоеше по-добре и логично поведе в резултата. Тимът на Брендън Роджърс се възползва от груба грешка в защитата на лондончани в 6-ата минута и реализира чрез Юри Тилеманс.

"Артилеристите" се върнаха в мача към края на първото полувреме. В 39' Вилиан изпълни свободен удар и успя да качи топката на главата на Давид Луис. Бразилецът отигра прецизно и я прати във вратата на Шмайхел за 1:1. В ситуацията всички играчи на гостите в наказателното поле дадоха своя принос за попадението, тъй като осигуриха достатъчно пространство на Луис да действа.

В 45' играчите на Арсенал претендираха, че Вилфред Ндиди от Лестър е играл с ръка в наказателното поле. Съдията се консултира с ВАР и след потвърждение на това отсъди дузпа в полза на "топчиите". С изпълнението ѝ се зае Александър Лаказет, който беше безпогрешен и изведе Арсенал до пълен обрат.

И след почивката гостите от Лондон бяха по-дейни и логично стигнаха до трети гол, с който да подпечатат победата си. Той дойде след перфектна контраатака, завършена от Никола Пепе с лекота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички