Лестър демонстрира характер и стигна до зрелищно реми на "Британия" (ВИДЕО)


Лестър демонстрира характер и стигна до зрелищно реми на "Британия" (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1372 0

Английският шампионът Лестър направи зрелищен частичен обрат и стигна до 2:2 при визитата си на Стоук Сити и то с човек по-малко.

В 28-ата минута Лестър получи голям удар, след като Варди бе изгонен с директен червен картон заради много грубо влизане в краката на Диуф.

Десет минути по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка на Симпсън, а Къркич бе точен от "бялата точка" и успя да реализира.

В самия край на полувремето Стоук удвои аванса си, след като Алън реализира на празна врата, след като довкара една топка, която преди това бе срещнала страничната греда.

Уйоа намали за гостите в 74-ата минута, след като с глава насочи топката в мрежата, като първоначално останаха съмнения, че тя не е преминала голлинията, но след това стана ясно, че това все пак е гол.

Гостите не се предадоха и чрез Амартей изравниха в 88-ата минута. Той бе точен с глава след центриране на Фукс и реаизира изравнителното попадение.

След тази среща "лисиците" са на прага, на зоната на изпадащите и тимът има в актива си 17 спечелени точки и е само на 3 пункта от "опасната" зона. Отборът е 15-и в класирането.

СТОУК - ЛЕСТЪР 2:2

1:0 Боян 39 дузпа

2:0 Алън 45+3

2:1 Юлоа 74

2:2 Амартей 88

СТОУК: Грант, Петерс, Джонсън, Шоукрос, Инди, Уелън, Алън, Имбула, Уолтър, Къркич, Диуф

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Хут, Фукс, Симпсън, Морган, Кинг, Албрайтън (72 - Грей), Амартей, Слимани (72 - Юлоа), Марез (80 - Муса), Варди

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички