Лекарите с над 100 въпроса относно подновяването на Висшата лига


Лекарите с над 100 въпроса относно подновяването на Висшата лига
Снимка: Gulliver/Getty Images

867 0

Лекарите от всички 20 клуба от Висшата лига изразиха притесненията си от плановете за скорошно подновяването на първенството в Англия, съобщава британското издание "The Athletic". В общо писмо, изпратено до медицинския съветник на Лигата - Марк Джилет, и директора по футболните въпроси - Ричард Гарлик, медиците задават близо сто въпроса по десет различни теми, свързани с рестарта на сезона и коронавируса.

"Като лекари как можем да одобри вашите насоки за подновяване на първенството, които носят риск от смърт", се пита в един от най-острите въпроси в писмото. Клубните лекари също така заявяват, че върху тях се поставя твърде голяма отговорност да осигурят здравето на играчите и треньорите, борейки се с нещо все още непознато.

"Всички замесени ли трябва да подпишат протокола, свързан с COVID-19? Това освобождава ли някого от отговорност? Кой носи вината, ако нещо се случи с даден футболист, клубният лекар или Висшата лига?", питат още медиците. В заключение лекарите заявяват, че искат допълнителни срещи с ръководството на лигата, за да бъдат изчистени абсолютно всички спорни въпроси по темата.

Очаква се отборите от първия ешелон на английския футбол да получат позволение да провеждат пълноценни групови тренировки на 18 май, а мачовете да бъдат подновени на 12 юни. А чие мнение ще бъде сред най-важните относно това дали да се рестартира лигата вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички