ВИДЕО: Съдия призна, че веднъж отсъдил дузпа за Манчестър Юнайтед, а знаел, че е грешно


ВИДЕО: Съдия призна, че веднъж отсъдил дузпа за Манчестър Юнайтед, а знаел, че е грешно

688 0

Един от най-известните съдии в близкото минало - англичанинът Хауърд Уеб, направо изключително любопитно признание, което никак не би се харесало на отборите от Висшата лига. Често, докато сър Алекс Фъргюсън бе начело на Манчестър Юнайтед, "червените дяволи" бяха обвинявани, че са подкрепяни от реферите под психологическия натиск на легендарния шотландски мениджър.

Сега Уеб призна, че всъщност веднъж в действителност е отсъдил дузпа в полза на Манчестър Юнайтед, въпреки че е знаел, че не е правилно. Ето как англичанинът призна и опита да обясни това свое на пръв поглед необяснимо действие:

"Най-голямата грешка в кариерата ми бе тази, при която знаех, че не взимам правилното решение. Беше мач от Висшата лига на "Олд Трафорд" - Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм през 2009 година. Можех да видя как Карик стига пръв до една топка, а Гомес (вратарят на Тотнъм) го връхлита" - започва Уеб.

"Беше наистина лесна дузпа. Очаквах лекото недоволство от играчите, което винаги присъства, когато си отсъдил дузпа срещу тях, но не очаквах абсолютното учудване и изумление на лицето на Гомес. За секунди стана ясно, че съм сгрешил. Имаше нещо повече в тази ситуация" - сподели англичанинът.

"Оставих решението непроменено - нямах очевидно доказателство, че съм сбъркал, освен инстинктивното чувство в стомаха. Надявах се Роналдо да изпусне дузпата, но не го направи" - споделя Хауърд Уеб. Той допълни още, че самото чувство, което съдиите изпитват, когато при спорна ситуация ги заобикалят играчите и изявяват претенции за дадено решение, също не е особено приятна и е оказала влияние. Вижте ситуацията във видеото по-долу (1:14 минута). Междувременно, оказва се, че Сър Алекс договорил да вземе Роналдо и Бейл малко преди да се пенсионира.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама