Легендата Пол Гаскойн се завръща на терена


Легендата Пол Гаскойн се завръща на терена
Снимка: Getty Images/Guliver

3019 0

Бившият халф на английския национален отбор Пол Гаскойн се завръща на терена за да участва в Неделната четвърта дивизия на Англия, която се провежда в град Борнемут.

47-годишният футболист, който е обличал екипа на националния отбор на Англия 57 пъти се присъединява към отбора на Уолтъм и може да дебютира срещу отбора на "Ремонтаджиите" или "Чистачите".

Санди Хилс, администратор в лигата на Борнемут описва трансфера като "истински преврат" за първенството. Шефът на отбора, чийто футболист става Гаскойн се казва Крис Фостър и е шофьор на такси. Той споделя:

"Аз просто му предложих да го привлека и той прие."

Фостър задал този въпрос на Гаской, който искал да бъде закаран до някъде, от където може да си купи цигари.

"Аз му дадох цигарите и в същото време му връчих договор да се присъедини към моя отбор. Той мигновено го подписа. Бях толкова щастлив, че почнах да подскачам от радост като 14 годишно хлапе."

От Лигата на Борнемут са потвърдили пред BBC, че Гаскойн е регистриран успешно и може да играе футбол веднага.

Гаскойн е бил на 17, когато е направил своя дебют във Висшата лига с екип на Нюкясъл. Три години по-късно той преминава в Тотнъм за сумата от 2.3 млн. паунда - рекорд за британския футбол по това време.

След като помогна на Англия да достигне полуфинал на Световното първенство през 1990г. в Италия, ексцентричният футболист игра последователно за Лацио, Рейнджърс, Мидълзбро, Евертън, Бърнли и китайския Гансу Тианма.

Но както е известно той страдаше дълго време от лични проблеми, предизвикани най-често от алкохола. За последно той игра професионален футбол във втора лига на Англия за отбора на Бостън Юнайтед през 2004г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички