Фамилия Глейзър отказва да продаде Юнайтед поне в следващите 5 години


Фамилия Глейзър отказва да продаде Юнайтед поне в следващите 5 години
Снимка: Getty Images/Guliver

4537 0

Семейство Глейзър няма намерение да продава Манчестър Юнайтед в близко бъдеще, стана ясно вчера. Скандалните американски собственици смятат да останат в клуба поне още пет години.

Тази новина няма да зарадва феновете, които не одобряват нестандартния модел на управление на янките. Откакто покойният Малкълм Глейзър купи клуба през 2005 г., те натрупаха дълг от 700 млн. паунда. Гневът към фамилията (петима братя и една сестра) се бе уталожил, но нарасна след поражението от Суонзи (1:2) на старта на новия сезон. За първи път Юнайтед падна в първия кръг на шампионата в ерата на Висшата лига..

Мнозина изказаха неодобрение към липсата на трансферна активност, а виновни за нея според запалянковците са именно собствениците. Очаква се привържениците да протестират срещу тях по време на следващото домакинство на тима - на 14 септември с КПР.

Наскоро семейство Глейзър продаде 5% от дяловете си за 89 млн. паунда, което бе разчетено като знак, че са готови да си тръгнат от „Олд Трафорд". През май „Форбс" оцени Манчестър Юнайтед на 1,85 милиарда паунда - два пъти повече от онези 790 млн., които бяха платени за клуба преди девет години. Но американците знаят, че от комерсиална гледна точка стойността на клуба не спира да расте и не желаят да продават точно сега. Те са доволни от посоката на развитие и нямат намерение да се отказват от стратегията си.

Според рекламния отдел на 20-кратните шампиони по света има 690 милиона фенове на отбора. Само във фейсбук над 55 млн. са харесали официалната страница на манчестърци, а в Туитър последователите са повече от 3 млн.

Семейство Глейзър вярва, че огромният интерес към тима в световен мащаб ще привлече и още спонсори - към момента те са 35. Независимо от отсъствието от Шампионската лига Юнайтед подписа договор на стойност 750 млн. паунда с „Адидас" през юли, който влиза в сила от догодина. Шевролет плаща 47 млн. на сезон, за да стои логото му на екипите на червените дяволи, а тренировъчната база в Карингтън бе прекръстена на комплекс „AON" през 2013 г., заради което в касата влязоха 180 млн. Последният коз на шефовете е, че те все пак съумяха да намалят дълговете, които вече са „само" 295 млн. паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички