Легенда на Манчестър Юнайтед, влязла във "война" с Кристиано Роналдо, затъва: Никой не го иска


Легенда на Манчестър Юнайтед, влязла във "война" с Кристиано Роналдо, затъва: Никой не го иска
Снимка: GettyImages

21868 0

Около втория престой на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед и напускането му със скандал, той бе по-сериозно разкритикуван от бивш съотборник и легенда на клуба. Става въпрос за водещия реализатор на "червените дяволи" за всички времена Уейн Рууни.

Португалецът, който е по-млад с осем месеца от англичанина, отговори раздразнено. Той сподели, че Рууни му завижда за това, че все още играе футбол, както и за външния му вид. Англичанинът приключи като професионален футболист през 2021 година, като след това се зае с мениджърската позиция.

Уейн Рууни в добро настроение като треньор на Дарби Каунти

Футболът обаче, поне до момента, не му се отдава толкова, колкото когато бе играч. Той е ръководил Дарби Каунти, ДС Юнайтед, а сега е в Бирмингам. Рууни бе назначен на тази позиция, докато отборът се бореше за промоция в елита и бе на няколко точки от върха. 15 мача по-късно всичко се обърна с краката нагоре.

Още: "Не знаех как да се справя": Рууни заговори за алкохолната си зависимост на млади години

Феновете искат да изгонят Уейн Рууни

Бирмингам записа цели 9 поражения под ръководството на Рууни, като в същото време спечели едва 2 срещи. 4 от мачовете пък приключиха при равенство. Десетте спечелени точки от максимални 45 дойдоха при голова разлика 15:30 (-15).

Привържениците на отбора са на категоричната позиция, че не искат Рууни да остава начело. "Разкарай се от клуба ни, разкарай се от клуба ни, Уейн Рууни, разкарай се от клуба ни" - гласяха скандиранията и при последния двубой - поражението като гост с 0:3 от Лийдс.

Уейн Рууни и пълният му провал в Чемпиъншип

Уейн Рууни замислен като треньор на Бирмингам

Към момента Бирмингам вече е на 20-о място с 28 точки, като има само шест повече от последния отбор, който е в зоната на изпадащите - Шефилд Уензди. За Бирмингам предстои сблъсък с Хъл Сити в третия кръг от най-стария футболен турнир - ФА Къп. "Тигрите" също са в Чемпиъншип - на седма позиция със само точка пасив от шестия Съндърланд. Хъл Сити обаче не е в особено добра форма - едва една победа от последните си четири мача.

Евентуално отпадане за Бирмингам от ФА Къп ще е пореден провал в очите на феновете. Как обаче Уейн Рууни обясни разочарованието и поражението с 0:3 от Лийдс и как коментира бъдещето си?

Още: Рууни се изповяда: В началото на кариерата ми в Манчестър Юнайтед пиех до припадък

"Това не бе резултатът, който искахме. Знаехме, че ще бъде труден мач. Започнахме добре, докато не получихме първия гол. Създадохме им проблеми в транзициите, но не бяхме достатъчно клинични при възможностите, които имахме.

Първият гол направи голямата разлика в мача. Промени и системата на такава с трима централни защитници. Не можеш да оставиш Бамфорд свободен в наказателното поле, защото ще те накаже. Аз ще се боря до край, знам че във футбола има различни мнения" - коментира Рууни срещата, както и бъдещето си.

Уейн Рууни като треньор на Бирмингам

При въпросното поражение срещу Уейн Рууни се изправи отбор, в който играе български национал. Записа ли минути Илия Груев за Лийдс и какво се случи в мача с Бирмингам?

Бирмингам обяви: Ашли Коул и Джон О'Шей влизат в щаба на Уейн Рууни

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички