Легенда на Манчестър Юнайтед разкри защо тимът изиграл по-добър сезон от този на Арсенал


Легенда на Манчестър Юнайтед разкри защо тимът изиграл по-добър сезон от този на Арсенал
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

1513 0

Легендата на Манчестър Юнайтед - Рио Фърдинанд, изказа любопитно мнение относно приближаващия към своя край сезон 2022/23 г. във Висшата лига.

Англичанинът вярва, че бившият му тим е изиграл много по-добра кампания в сравнение с тази на доскорошния лидер в класирането Арсенал.

"Вземам под внимание единствено трофея, а останалите позиции, където и да финишираш, стига да е в зоната за Шампионска лига, е успех. Сезонът ни е много по-успешен. Можете да видите, че Арсенал и Артета постигнаха огромен напредък, така че трябва да наведем глава и да кажем "добра работа". Справиха се изключително добре със задачата да намалят разликата спрямо Ман. Сити. Това обаче е друг въпрос", заяви Фърдинанд пред "FIVE". 

Сезонът на Арсенал

"Артилеристите" записаха страхотна кампания, която обаче завърши без успех. Тимът на Микел Артета спечели 81 точки при регистрирани 25 победи, 6 равенства и 6 загуби, но с няколко колебливи игри сдаде върха за сметка на "гражданите".

Сезонът на Манчестър Юнайтед

Отборът, воден от Ерик тен Хаг, от своя страна е трети в подреждането преди последния кръг от надпреварата. Той си гарантира място в Шампионска лига, а освен това триумфира в Карабао Къп и му предстои финал във ФА Къп. Турнири, от които "топчиите" отпаднаха съответно в трети и четвърти кръг.

Юнайтед обаче ще трябва да доиграе сезона и проведе голяма част от подготовка си без един от основните си играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички