Легенда на Ман Сити постави Холанд редом до Меси и Марадона


Легенда на Ман Сити постави Холанд редом до Меси и Марадона
Снимка: Getty Images

2350 0

Бившият играч на Манчестър Сити Серхио Агуеро вярва, че Ерлинг Халанд има потенциала да бъде Лионел Меси на следващото поколение и ще продължи да чупи рекорди.

В момента норвежкият нападател се намира в страхотна форма и има отбелязани 20 гола в 13 изиграни мача с фланелката на „гражданите“. Холанд е играчът с най-много отбелязани попадения във Висшата лига (15), като стана и играчът, който най-бързо е успял да отбележи съответния брой голове в първенството.

Бившият аржентински национал Серхио Агуеро постави Холанд редом до някои от футболните легенди - като бразилската звезда Роналдо, Лионел Меси, Диего Марадона и Роберт Левандовски. Агуеро вярва, че ако Холанд запази формата, в която се намира в момента, той ще продължи да чупи рекорди през следващите години.

„Имаше много нападатели, достойни за страхопочитание, за които се сещам. Един от любимите ми беше Роналдо (Назарио), който отново и отново доказа, че притежава всичко - като играч и като заплаха пред вратата. Всяка ера обикновено има двама или трима играчи с тази способност и те обикновено са с различни стилове. Диего (Марадона), Ромарио, Левандовски, Златан Ибрахимович и Лео, разбира се! Всеки имаше свой собствен нюх, но всички те бяха страхотни голмайстори“, каза Агуеро пред „Stake“.

„Ако говорим конкретно за Холанд, той има сила, атлетизъм и особен инстинкт за голове, което го прави много опасен. Той има всичко, за да продължи да трупа невероятни статистики, особено като е част от офанзивно настроен отбор като Сити. Това от своя страна означава много възможности за гол. Той е млад и има голям потенциал да продължи да чупи рекорди. Ключът към това, разбира се, ще бъде постоянството", добави той.

Агуеро далеч не е единственото футболно величие, която оценява Холанд по такъв начин. Наскоро легендата на Реал Мадрид Раул Гонсалес също сложи норвежеца сред най-добрите нападатели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички