Легенда на Ливърпул срина състава на Юрген Клоп


Легенда на Ливърпул срина състава на Юрген Клоп
Снимка: Getty Images/Guliver

1928 0

Бившият нападател на Ливърпул Джон Олдридж смята, че отборът на Юрген Клоп „не е достатъчно добър”, за да стигне до класиране в Шампионската лига. Също така Олдридж смята, че германецът „няма отговори” на проблемите при все още актуалния английски шампион.

Ливърпул е шести във временното класиране, на четири точки зад четвъртия Челси след равенствата – 1:1, в двата мача срещу Лийдс и Нюкасъл. Тимът е с 35 точки по-малко след 33 изиграни мача, сравнение с предходния сезон, а клубът страда от поредица контузени футболисти, и то на важни футболисти. Въпреки това Олдридж критикува и играчите, особено Роберто Фирмино.

В колонката си за Sunday World, той написа: „Съперниците на Ливърпул им предоставяха шансове да се завърнат обратно в Топ 4, но те потвърдиха през уикенда, че не са достатъчно добри да го сторят. Вижте Мохамед Салах, Садио Мане, особено Роберто Фирмино. Те не могат да покажат най-доброто, на което са способни. Казвал съм и преди, че Фирмино не показва добри игри последно време, които да му осигурят място в титулярния състав. Ако можем да кажем защо Ливърпул се нуждае от нападател, който е голяма звезда, то последният мач показва това най-крещящо”, написа той.

„Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд би бил много добър избор през лятото, но не знам дали Ливърпул е склонен да плати такава сума, ако не се раздели със Салах или някой друг от звездите си. Това не е загуба на форма или моментна криза, а много повече от това. Личи си, че Клоп няма отговорите чрез тези си играчи”, продължи Джон Олдридж.

Ливърпул среща големия си враг – Манчестър Юнайтед, през уикенда във витален мач за „червените” именно за надеждите им за класиране в Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички