ЛеБрон Джеймс е горд, че е част от собствеността в Ливърпул


ЛеБрон Джеймс е горд, че е част от собствеността в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

4108 0

Голямата звезда на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс разкри гордостта си, че вече има акции във Fenway Sports Group. Американската група, водена от Джон Хенри е мажоритарен собственик на Ливърпул, а сега Краля влезе в консорциума заедно с партньора си Маверик Картър.

Без да бъде във ФСГ, Джеймс притежаваше два процента от акциите на Ливърпул и поддържа лична връзка с клуба, като е негов посланик отвъд Океана.

„Чудесно е да съм част от такава компания”, коментира Джеймс за FSG.

„Те са направили много велики неща през годините и точно този колектив от хора е невероятен. Ред Сокс е исторически франчайз и знаем историята, която те написаха за Бостън и играчите, които са минали оттам”, продължи Джеймс.

„Целта ми е да притежавам отбор от НБА”, отсече звездата на Лос Анджелис Лейкърс след успеха на „езерняците” над Минесота Тимбъруулвс във вторник вечерта.

„Имам да дам обаче още много на играта в НБА и знам какво е необходимо, за да се случи. Знам и как да правя бизнес, така че това е моята цел. Искам да имам франчайз от НБА и това ще стане възможно най-скоро”.

Сделката от Джеймс и Картър прави така, че те са първите цветнокожи партньори на FSG след инвестицията от 750 милиона долара, влизайки заедно с компанията от RedBird Capital Partnes, която е собственост на Джери Кардинале.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички