Късна дузпа за Челси срещу Кристъл Палас осигури историческа серия за клуба (ВИДЕО)


Късна дузпа за Челси срещу Кристъл Палас осигури историческа серия за клуба (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6298 0

Челси победи с 2:1 Кристъл Палас на "Стамфорд Бридж в двубой от 19-ия кръг на Висшата лига. ""Сините" поведоха с гол на Михайло Мудрик в 13', а "орлите" изравниха с попадение на Майкъл Олисе в добавеното време на първото полувреме. В края на двубоя Чуквунонсо Мадуеке се разписа от дузпа за крайното 2:1.

След двубоя името на Маурисио Почетино бе скандирано от феновете на Челси, а отборът е 10-ти с 25 точки. Палас е 16-и с 18 пункта. С днешния си успех Челси спечели 12 последователни мача в най-високата лига срещу един съперник за първи път в историята на клуба.

Въпреки че Палас опита да започне по-активно двубоя, то Челси удари пръв в двубоя. В 13' Мало Густо направи страхотен рейд в половината на гостите, след това подаде към Нкунку. Той отново върна към Густо, който намери непокрития Михайло Мудрик. С едно докосване се разписа за 1:0. Така, той има 2 гола в последните си 3 мача за лондончани.

В края на полувремето обаче гостите върнаха попадението, въпреки че преди това Мудрик и Галахаър се отличиха с пропуски. В първата минута на добавеното време топката бе центрирана в наказателното поле, а там Майкъл Олисе засече от близко разстояние за 1:1.

И през второ полувреме двубоят бе равностоен откъм голови положения. В 77' домакините вкараха втори гол чрез Николас Джаксън, но след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR попадението бе отменено заради засада. 2 минути преди края на редовното време влезлият като резерва Чуквунонсо Мадуеке падна в наказателното поле, но сигнал не последва. Съдията обаче получи сигнал и отиде да преразгледа ситуацията, след което отсъди дузпа. Именно Мадуеке застана зад топката и бе безгрешен за крайното 2:1.

В друг мач по същото време Уулвърхемптън разгроми Брентфорд с 1:4 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички