Късна драма прати Манчестър Сити на върха във Висшата лига


Късна драма прати Манчестър Сити на върха във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1310 0

Английският гранд Манчестър Сити постигна трудна победа над Астън Вила с резултат 2:0 като домакин в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. Попаденията в срещата паднаха в последните десетина минути на мача, а победата изкачи "гражданите" временно на първото място в шампионата.

Първата част не се запомни с нищо интересно, като най-чистото положение се откри пред Рос Баркли в края на полувремето, когато негов опасен удар беше отразен от Едерсон. Пеп Гуардиола пък трябваше да извърши принудителна смяна, пускайки Зинченко на мястото на Уокър.

Сити започна втората част много по-обещаващо, като още в първите минути можеха да открият резултата. Илкай Гюндоган пръв създаде неприятности за стража Емилиано Мартинес, а малко след това Жоао Кансело разтресе гредата на бирмингамци.

По-късно Дъглаш Луиз пропиля добър шанс за Вила, за да се стигне до 79-ата минута, когато Родри изведе Бернардо Силва на границата на пеналтерията, откъдето изведе Сити напред в резултата. Ситуацията бе дискусионна поради съмнения дали не трябва да бъде отсъдена засада. Четири минути по-късно треньорът на Вила Дийн Смит получи червен картон за неспортсменско поведение.

В самия край на мача пък Илкай Гюндоган реализира от дузпа, за да удвои преднината на своя отбор и да затвори мача. След победата Манчестър Сити оглави класирането с актив от 38 точки - колкото има и Лестър, който е с по-лоша голова разлика. По-късно днес Манчестър Юнайтед гостува на Фулъм и при победа ще се върне на върха във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички