Късна драма на "Стамфорд Бридж" - Челси "излъга" Юнайтед и измъкна точка от мача


Късна драма на "Стамфорд Бридж" - Челси "излъга" Юнайтед и измъкна точка от мача
Снимка: Getty Images/Guliver

8461 0

Челси и Манчестър Юнайтед си разделиха по точка, след като завършиха при равен резултат 2:2 в мач от 9-я кръг от Висшата лига. Двубоят се изигра на "Стамфорд Бридж", като привържениците по трибуните станаха свидетели на обрат и късна драма.

Челси поведоха в резултата след попадение на Антонио Рюдигер, но през втората част нападателят на "червените дяволи" Антъни Марсиал отбеляза две попадения, за да обърне развоя на мача.

В 96', късно в добавеното време на мача, Рос Баркли успя да вдигне на крака феновете на "Стамфорд Бридж", реализирайки попадение за 2:2. Така "сините" останаха непобедени от началото на сезона, повеждайки временно класирането в първенството. 

В първите минути на срещата домакините от Челси бяха по-дейни на терена и организираха атаки пред вратата на Давид де Хеа. След 10' игра на "Стамфорд Бридж" се стигна до първата реална опасност, след като Неманя Матич фаулира Еден Азар точно пред наказателното поле. Зад топката застана Вилиан, но ударът на бразилеца бе изключително разочароващ. 

В 16' на срещата и играчите на Жозе Моуриньо организираха първата си чиста голова ситуация. При центриране в наказателното поле Ромелу Лукаку бе оставен непокрит от защитата в синьо, но ударът му с глава премина много далеч от целта.

 

В 20' Еден Азар организира поредния си пробив по фланга, след който се стигна до корнер за домакините. Вилиан центрира в наказателното поле, където Антонио Рюдигер се измъкна от Пол Погба и с глава вкара за 1:0.

През второто полувреме "червените дяволи" заиграха далеч по-находчиво. В 55' суматоха в наказателното поле доведе и до изравнителния гол - Антъни Марсиал отбеляза във вратата на Челси от близко разстояние за 1:1, а при ситуацията останаха съмнения и за нарушение от страна на Ромелу Лукаку срещу Маркос Алонсо.

В 66' Вилиан изпълни опасно статично положение, при което Давид Луис се оказа сам в наказателното поле на Юнайтед, но ударът му полетя встрани от вратата на Де Хеа, който можеше единствено да изгледа движението на топката.

В 71' опасен удар от разстояние на Нголо Канте принуди стража на "червените дяволи" отново да се намесва. Две минути по-късно опасна атака на фланга, подхваната от Хуан Мата, завърши с комбинация между Рашфорд и Марсиал, като френският нападател отбеляза второто си попадение в мача, за да донесе пълния обрат на отбора си - 1:2.

Маурицио Сари включи в игра Педро и Оливие Жиру в опит неговият отбор да се върне мача. Последваха минути,в които "сините" започнаха да играят нервно, а Манчестър Юнайтед използва различни прийоми, за да разкъса темпото на игра и да запази печелившия резултат.

Главният арбитър на мача Майк Дийн отсъди шест добавени минути, а Челси се възползва по най-добрия начин, реализирайки късно изравнително попадение. В 96' разбъркване в наказателното поле на гостите доведе до попадение на Рос Баркли - 2:2.

Веднага след попадението човек от щаба на Челси провокира с реакцията си Жозе Моуриньо, който, раздразнен от развоя на мача, се нахвърли към въпросното лице, но бе спрян от своя щаб. С тези събития бе даден и последния съдийски сигнал на мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Челси: Кепа, Аспиликуета, Луиш, Рюдигер, Алонсо, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Азар, Вилиан, Жиру

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Матич, Погба, Мата , Рашфорд, Марсиал, Лукаку

Преди мача

Отборът на Челси приема на "Стамфорд Бридж" Манчестър Юнайтед в най-интересната среща от 9-я кръг на Премиършип. Играчите на Маурицио Сари се справят отлично от началото на кампанията и делят първото място с Манчестър Сити и Ливърпул. "Сините" все още не познават вкуса на поражението и след  шест победи и две равенства са с 20 точки в актива си.

Манчестър Юнайтед не може да се похвали с добри резултати в последните мачове в Англия. 20-кратните шампиони на страната изпитваха трудности в последните си мачове и имат само една победа в последните си три срещи. "Червените дяволи" са на 8-а позиция с 13 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички