Крис Уайлдър и Юрген Клоп се "захапаха" за броя на смените във Висшата лига


Крис Уайлдър и Юрген Клоп се "захапаха" за броя на смените във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1535 0

Мениджърът на Шефилд Юнайтед Крис Уайлдър отказа да приеме аргумента за броя смени на колегата си Юрген Клоп, който го обвини в егоизъм. Германецът неколкократно призова Висшата лига да обмисли отново решението си да запази правото на три смени на мач, като разкритикува телевизиите, държащи права за излъчването на мачовете заради сгъстения цикъл от срещи, който според него води до повече контузии.

Наставникът на мърсисайдци продължи с критиките си и след равенството 1:1 с Брайтън, като насочи гнева си към Уайлдър, който на свой ред по-рано разкритикува германеца и другите мениджъри на големи клубове за това, че искат по пет смени на мач. „Остриетата“ бяха срещу продължаването на мярката с петте смени, която бе въведена след рестарта на първенството. Според мнозина правилото облагодетелствало грандовете в лигите и им позволявало да използват дълбочината на съставите им.

„Всеки има право да защитава своя ъгъл, има 20 гласа в това първенство и всеки се опитва да защитава своята позиция по всякакъв начин. Трябва да се грижим за себе си. Няма да коментирам казаното от Юрген – винаги съм казвал, че уважавам Ливърпул като футболен клуб и Клоп като мениджър. Така че дали става въпрос за грижа за собствения клуб, дали за егоизъм, има още няколко мениджъри, които се грижат за своите клубове. Аз винаги ще се грижа за моя клуб“, каза Уайлдър след загубата от Уест Бромич Албиън с 0:1.

Шефилдци има една-единствена точка от първите си десет мача във Висшата лига след впечатляващ минал сезон при завръщането си в Премиършип. Тимът приема Лестър идния уикенд. Днес програмата на Висшата лига продължават с още мачове, сред които Саутхямптън - Манчестър Юнайтед, както и лондонското дерби между Челси и Тотнъм. Срещите може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички