Ливърпул изпусна да бие Брайтън, но оглави класирането във Висшата лига


Ливърпул изпусна да бие Брайтън, но оглави класирането във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1439 0

Английският шампион Ливърпул не успя да победи Брайтън след равенство 1:1 като гост в мач от 10-тия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци водеха в резултата до 92-рата минута, но след късен гол допуснаха да бъдат изравнени и си тръгнаха със само точка от "Фалмър Стейдиъм".

Още в 20-ата минута "червените" можеха да изостанат в резултата след необмислен фаул на Неко Уилямс в наказателното поле, но от последвалата дузпа Мопе не уцели вратата на Алисон. В 34' Мохамед Салах се измъкна зад отбраната на Брайтън и вкара топката в мрежата, но голът бе отменен заради милиметрова засада.

На почивката Юрген Клоп замени Неко Уилямс и вкара капитана Джордан Хендерсън, а след час игра Ливърпул се добра до редовен гол. Мохамед Салах намери Диого Жота, който с добро придвижване си освободи пространство за стрелба и намери целта. Малко след това Салах бе заменен от Садио Мане, а египтянинът изрази явно недоволството си, подминавайки Хендерсън и Клоп (видео).

В 84-ата минута влезлият като резерва Мане успя да засече центриране с глава и да вкара топката в мрежата, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада. В 92' Анди Робъртсън опита да изрита топката в наказателното си поле, но Дани Уелбек стигна пръв до кълбото, а кракът на шотландеца удари нападателя на Брайтън. Последва дузпа, от която Грос изравни.

По този начин Ливърпул регистрира третото си равенство от началото на сезона, но въпреки това временно излиза начело в подреждането с 21 точки - с една повече от втория Тотнъм, който утре вечер гостува на Челси. Брайтън пък е на 16-та позиция с 10 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички