Край на изгнанието! Автогол върна Нотингам във Висшата лига след 23 години


Край на изгнанието! Автогол върна Нотингам във Висшата лига след 23 години
Снимка: Getty Images

2168 0

Нотингам Форест е последният участник във Висшата лига на Англия, след като победи с 1:0 Хъдърсфилд в решителния плейоф, проведен на стадион „Уембли“. Успехът, който ще донесе над 170 000 000 паунда в касата на победителя заради придобития елитен статут, дойде след нелеп автогол на защитника на „териерите“ Леви Колуил. Така Нотингам се завърна във Висшата лига след 23 години.

Двубоят започна доста скучно. Футболистите на Нотингам пробваха няколко шута от далечна дистанция, които не поразиха целта.

В 31-ата минута Наби Сар намери по страхотен начин Сорба Томас на фланга. Той пробва прострелно подаване в пеналта, на Самба успя да пресече пред погледа на играчите на Форест.

До единственото попадение се стигна в 43-ата минута. Тогава Джеймс Гарнър пробва да подаде към свой съотборник в пеналта, където обаче Колуил в опита си да изчисти топката я прати в собствената си врата – 0:1. До този момент Нотингам нямаше точен удар към вратата на съперника.

Второто полувреме продължи в същото русло. Все пак Хъдърсфилд пробва да натисне.

В 73-ата минута се стигна до спорна ситуация, при която "териерите" очакваха дузпа, но реферът даде картон за симулация на Хари Тофоло. ВАР потвърди решението на съдията.

До края Хъдърсфилд така и не успя да превземе вратата на Форест. Последния пропуск дойде в добавеното време, но Люис О“Браян не уцели целта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички