Край! И Нотингам удари Арсенал - Сити отново е шампион на Англия (ВИДЕО)


Край! И Нотингам удари Арсенал - Сити отново е шампион на Англия (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4232 0

Арсенал загуби визитата си на Нотингам Форест от 37-мия кръг на Висшата лига с 0:1. Единственото попадение в срещата бе дело на Тайво Авонии след 19 минути игра, което означаваше, че “топчиите” остават и без последните теоретични шансове за титлата от надпреварата.

По този начин Манчестър Сити отново триумфира в надпреварата, след като до този момент го беше правил 8 пъти, за последно през миналата кампания - 1936–37, 1967–68, 2011–12, 2013–14, 2017–18, 2018–19, 2020–21, 2021–22.

"Гражданите" на практика гарантираха 9-тата си титла още преди да са приели в утрешния ден Челси, след като водят на "топчиите" във временното класиране с 4 точки при оставащ 1 двубой за лондончани, а Гуардиола и компания разполагат с 3 срещи.

 

Първо полувреме

 

ГОЛ! Домакините съумяха да открият чрез Тайво Авонии след 19 минути игра след грешка в противниковата отбрана. На практика Форест откри с още първия си точен удар посока вратата на Рамсдейл! 1:0!

След 30 минути игра гостите имаха превес по най-важните статистически данни, но резултатът бе в полза на домакините. Възпитаниците на Артета контролираха топката през 83% от времето. 

Сериозна беше разликата и в головите положения - Арсенал стигна до 5 голови положения срещу 2 за домакините, едно от които, превърнало се в гол.

Второ полувреме

До 75-тата минута двата тима така и не успяха да създадат опасно положение пред една от двете врати. 

В заключителните секунди от добавеното време се стигна до принудителна смяна след поредната рутинна намеса на Навас. 

Стартови състави

Нотингам: Навас, Уоръл, Фелипе, Ниакате, Орие, Лоди, Мангала, Йейтс, Гибс-Уайт, Данило, Авонии

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Кивиор, Габриел, Джака, Жоржиньо, Партей, Йодегор, Тросар, Сака, Жезус

Преди мача

Възпитаниците на Микел Артета разбиха съперника си в първата среща между двата тима през кампанията - 5:0. Това обаче не променя ситуацията за клуба във временното класиране - втора позиция на 4 точки и изиграна среща повече от водача Манчестър Сити.

Любопитно е да се отбележи, че столичани загубиха последните си две гостувания на Нотингам, но те бяха за ФА Къп. Така Форест се наложи съответно с 1:0 и 4:2 през месец януари на 2022 и 2018 година. 

Сериозен е списъкът с отсъстващите и за двата тима - за домакините със сигурност пропускат Бианконе, Колбек, Крис, МакКена, Ричардс, Уилямс, Хендерсън, Шелви, а под въпрос е Скарпа. 

Пет звезди пропускат за Арсенал - Елнени, Зинченко, Мартинели, Салиба и Томиясу. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички