Козът на Моуриньо в преговорите с Юнайтед бил... Реал Мадрид


Козът на Моуриньо в преговорите с Юнайтед бил... Реал Мадрид
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1174 0

Ръководството на Реал Мадрид е изиграло ключова роля за решението на Манчестър Юнайтед да обвърже Жозе Моуриньо с контракт, въпреки че мениджър на тима все още е Луис Ван Гаал, информира днес испанското издание "El Pais".

Оказва се, че около Нова година президентът на "кралския клуб" е влязъл в преговори с агента на специалиста - Жорже Мендеш, който е един от най-приближените футболни представители до Реал Мадрид. Двамата са дискутирали сериозно възможността Специалния да се върне на "Сантяго Бернабеу", след като беше уволнен след края на сезон 2012/13.

Португалското дуо обаче е използвало интереса на "белия балет", за да "извие ръцете" на шефовете на "Олд Трафорд". Това е довело до решението Моуриньо да бъде обвързан с предварителен договор, който влиза в сила след края на настоящата кампания.

Специалния си е осигурил заплата от 20 милиона евро (след данъци) от ръководството на доскорошния английски хегемон, както и апетитни бонуси при постигнати резултати. В същото време Реал Мадрид се обърна към план "Б", който беше да назначи Зинедин Зидан, въпреки че френската легенда все още не бе напълно готов за треньорския пост на 32-кратния испански шампион.

Предварителният договор между Моуриньо и Манчестър Юнайтед може да бъде прекратен, но това върви със сериозна финансова загуба за страната, която реши да разтрогне споразумението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички