Кошмарът на Стърлинг! Вижте кой е английският гранд, на когото нападателят не съумява да вкара през кариерата си


Кошмарът на Стърлинг! Вижте кой е английският гранд, на когото нападателят не съумява да вкара през кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

1135 0

Английският национал Рахим Стърлинг е един от най-класните стрелци на Острова, а това го доказват и фактите. Играчът има цели 11 сезона за грандовете Ливърпул и Манчестър Сити, като мениджърите на двата тима са му гласували пълно доверие. В 9 от 11-е кампании е записал по над 30 мача на сезон във Висшата лига, а през последните 5 сезона на "Етихад", се е разписал по средно 15 пъти на година. 

Нападателят има над 100 мача срещу тимовете от "голямата шестица" на английския елит, но само срещу един така и не успява да се разпише, дори и срещу него да е имал най-много участия. 27-годишният Стърлинг е най-ефективен срещу Арсенал - вкарал му е 8 гола за 20 срещи. Толкова има и срещу вечния враг на Арсенал Тотнъм, но срещу "шпорите" има мач повече. 

Трети лондонски гранд - Челси, също е сред любимите на играча. "Сините" са вадили 4 пъти топката сред стрелба на нападателя, а той е имал възможността да си пробва мерника в 22 срещи. Всъщност тимът от "Стамфорд Бридж" може да стане още по-любим за англичанина, тъй като отборът предявява интерес към него и не е изключено да се стигне до трансфер.

Идва ред на бившия и настоящия му клуб - Ливърпул и Манчестър Сити. Мачовете срещу мърсисайдци са осезаемо повече, а именно 18 (с 13 повече). Три пъти е разочаровал бившите си фенове. Срещу "небесносините" се е разписвал един път, именно с екипа на "червените".

Идва ред и на най-големия кошмар на английския национал - Манчестър Юнайтед! Играчът има цели 23 срещи срещу градския съперник на Сити и вечния на Ливърпул, но и с двата тима не съумява да се разпише във вратата на "червените дяволи". 

Така Стърлинг има 24 гола срещу "голямата шестица", а общо в кариерата си във Висшата Лига се е разписвал 109 пъти, 13 са от миналия сезон. 

Вижте повече за интереса на Челси към нападателя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички